Segons els sindicats, la vaga de transport d’ahir va tenir un alt seguiment, sobretot al Metro, on va ser de quasi un 100% segons fonts sindicals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a jornada de vaga convocada en aquestes empreses de transport públic va tenir un ampli suport de les plantilles amb una incidència per sobre del 90% en la majoria dels serveis ferroviaris i als autobusos. Entre un 80% i un 100% dels treballadors de Renfe Operadoravan seguir la convocatòria de vaga depenent del sector, mentre que un 60% de la plantilla d’ADIF es va adherir a la convocatòria. Els sindicats han calculat que entre el 99% i el 100% dels treballadors del Metro i els Autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona van secundar la vaga contra les retallades salarials. La CGT, l’únic sindicat que havia convocat aturades als FGC, ha reconegut que el seguiment de la vaga va ser “baix” en aquest mitjà de transport.

Per als sindicats convocants, “la defensa del transport públic, de l’ocupació, dels drets laborals i socials, és quelcom fonamental, doncs és un dret essencial de la ciutadania tenir uns mitjans de transport públics eficients i de qualitat i això està en contraposició a les polítiques privatitzadores i de destrucció de drets dels governs que sols generen empobriment social i atur i també encariment del transport per el conjunt de la ciutadania”.

A les 10:30h del matí, més d’un miler de treballadors de Renfe, Adif, el Metro de Barcelona, els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya es van manifestar pel centre de Barcelona.

Els sindicats van mobilitzar els treballadors del transport contra les retallades salarials que va decretar el govern espanyol i contra els plans del Ministeri de Foment de liberalitzar Renfe i dividir-la en quatre companyies. Els treballadors van marxar entre l’Estació de Sants i la Plaça de Sant Jaume i no van descartar fer altres actes de protesta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here