Les 15 millors fotografies s’exposaran al CosmoCaixa al mes de novembre

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a setmana vinent, el divendres 28 de setembre, comença la Setmana Europea de la Custòdia del Territori, una campanya ciutadana que promou activitats arreu del territori per donar a conèixer la importància de tenir cura de la terra i els seus valors naturals, culturals i paisatgístics. Enguany és la primera vegada que se celebra a nivell europeu, però serà la 5a edició als Països Catalans, on se celebra cada dos anys.

Durant tota la setmana s’han organitzat arreu d’Europa activitats dirigides a tots els públics per tal de sensibilitzar la ciutadania sobre el seu rol en la conservació de la natura i del nostre entorn. En concret, al Baix Llobregat, se celebraran activitats a Abrera, Begues, Gavà, Sant Boi i Viladecans.

Per tal d’anar escalfant motors, des del 10 de setembre i fins el darrer dia de la Setmana Europea de la Custòdia del Territori, està obert el termini per participar en el concurs de fotos “Connecta’t amb la natura”.

Les fotografies participants al concurs han de mostrar com les persones es connecten amb la natura i cada participant hi pot presentar tantes fotografies com vulgui. Per fer-ho, cal registrar les imatges en el web de la Setmana Europea de la Custòdia del Territori o bé publicant una fotografia a Twitter amb el hashtag #connectanatura.

“Volem recollir fotos per promocionar la Setmana Europea de Custòdia del Territori i augmentar la consciència pública sobre la necessitat de la conservació del medi ambient”, es pot llegir a les bases del concurs.

Les 15 millors fotografies formaran part d’una exposició que es podrà visitar al CosmoCaixa durant el mes de novembre de 2012 i que, posteriorment, pot esdevenir una exposició itinerant arreu d’Europa.

El jurat estarà format per un fotògraf professional, un representant de la Comissió Europea, un representant del projecte LandLife i un representant de la Fundació laCaixa.

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori s’emmarca en el projecte europeu Landlife, que té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, a les entitats de conservació, als propietaris i a altres agents específics, com una eina eficaç i d’èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat. El projecte està format per La Xarxa de Custòdia del Territori, coordinadora del projecte, CEN L-R – Conservatori d’Espais Naturals del Llenguadoc – Rosselló, Legambiente, Eurosite i Prysma.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here