Les actuacions de Soraya, Amelie i Los Manolos son alguns dels plats forts de la Festa

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]es entitats de cultura popular tenen un paper protagonista en l’edició d’enguany de la Festa Major, com a mostra només cal mirar el cartell, protagonitzat pels Castellers d’Esplugues, els cargolins, que volen intentar aconseguir un castell històric, el 4 de 8, en el marc de la Diada castellera de la Festa Major del municipi.

La Festa comença aquesta tarda amb el cercavila format per Ball de Diables, Diables Infantils Boiets, Esquitxafocs i Toc de Foc de la Bòbila, les colles de geganters, bastoners, castellers, Tres Tombs, els Atabalats, l’Esbart, l’Esborrany i TIC Espluga Viva, que portaran tothom fins la plaça de Santa Magdalena, on el nedador Jesús Collado i l’atleta Ignacio Ávila, participants en els Jocs Paralímpics de Londres, llegiran el pregó de Festa Major.

Les entitats continuaran tenint protagonisme durant el cap de setmana, amb el concert coral a càrrec de la Coloma a la parròquia de Sant Mateu el divendres, la cercavila de dissabte, organitzada per la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular, la XVII Diada Bastonera, la Pre-diada Castellera, el Correfoc infantil i el Correfoc gran de Festa Major, entre d’altres.

El diumenge s’han organitzat moltes activitats, com el concurs de truites i de menjadors de mongetes amb botifarra, jornades de sensibilització, festival de balls regionals, i la XIX Diada Castellera, al migdia, amb l’actuació de Capgrossos de Mataró, Castellers de Sabadell i Colla de Castellers d’Esplugues. En el decurs de la Diada, d’inaugurarà la placa ‘Esplugues, plaça castellera’.

Molt de ritme pels vespres de la Festa

S’han programat un ampli ventall d’activitats musicals per a tot tipus de púbic durant la Festa Major d’Esplugues. El plat fort és l’actuació de Soraya, el dissabte 22 a les 23h a l’escenari instal·lat en la cantonada entre C/ Sant Antoni Ma Claret i C/ Bruc, que presentarà les darreres cançons del seu disc “Dreamer reloaded”.

El diumenge el concert principal anirà a càrrec del grup de powerpop Amelie, que tocaran a les 20.30h a la Plaça Catalunya per presentar el seu disc “Somnis desperts”, una bona ocasió per descobrir perquè van ser els guanyadors del premi al grup revelació dels últims premis Enderrock.

Els nostàlgics poden optar per altres propostes musicals, com l’actuació de Los Manolos, el diumenge al vespre a l’escenari ubicat al C/ Sant Antoni Ma Claret – C/ Bruc; i els que tinguin ganes de ritme de veritat, poden apropar-se el diumenge a la nit a la Plaça Catalunya per gaudir de la percussió afro-llatina i l’expressió corporal de Brincadeira.

Una Festa Major també per als més petits

La canalla també podrà gaudir de la Festa Major d’Esplugues amb diferents activitats organitzades especialment per ells, com tallers, gimcanes, festes i espectacles infantils, així com del Balkiberfest de diumenge, el Festival internacional de tite lles i màscares d’Esplugues, que enguany celebra 10 anys i compta amb l’actuació especial de les Marionetes de Pepe Otal.

Es pot consultar la programació completa de la Festa Major a l’agenda d’elBaix.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here