Un bon nombre de persones van fer cua des de primera hora d’ahir al matí a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI)  d’Esplugues de Llobregat, un dels centres que van iniciar ahir dimecres la seva activitat lectiva

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]lgunes de les persones que esperaven ja s’hi estaven des de les vuit del matí, malgrat que l’escola no obria fins les deu. Volien ser uns dels 1.500 alumnes que, enguany com l’any passat, formarà aquest centre. Però tindran menys opcions perquè el nombre d’alumnes que s’hi ha tornat a inscriure després d’aprovar el curs passat ha augmentat: si normalment un 60% dels alumnes es tornaven a inscriure per continuar el seu aprenentatge, enguany són més del 70%, segons la directora del centre, Estefania Castillo.

Castillo va afegir que enguany hauran d’atendre el mateix nombre d’alumnes i classes (tenen 51 grups que fan anglès, francès, alemany i italià) amb mig professor menys: l’any passat eren 16,5 i enguany seran 16, segons va explicar la directora, tot indicant que aquest és un efecte de les retallades que ha acordat el Departament d’Ensenyament: els mestres hauran de fer més hores lectives i per això, cada sis mestres, es prescindeix de mitja plaça.

Per això, molts professionals del centre van començar el curs amb samarretes grogues contra les retallades en educació. I les classes van arrencar amb la lectura d’un manifest aprovat pel claustre aquest dimarts, en contra de les mesures d’austeritat en el sector.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here