Aquest nou servei ordena el moviment dels avions de l’estacionament al carrer de rodatge i estarà prestat per personal dels serveis de trànsit aeri de navegació Aèria

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Aeroport del Prat ha implantat el Servei de Direcció de Plataforma (SDP) a la T1 i a la T2. Es tracta d’un servei que s’encarrega d’ordenar el moviment d’aeronaus a la plataforma, des dels llocs d’estacionament fins al carrer de rodatge i a l’inversa. A l’Aeroport de Barcelona-el Prat, el SDP està prestat per personal de Navegació Aèria amb professionals de control de trànsit aeri. El SDP no és un servei de control, sinó un servei aeroportuari que es presta a les torres properes al terminal des d’on es visualitza tota la plataforma.

Els operadors SDP donen instruccions als pilots per organitzar el trànsit i per garantir un moviment ràpid, eficient i segur d’aeronaus a la plataforma. Segons la normativa aplicable, aquest servei es pot prestar directament pel gestor de l’aeroport, amb els seus propis mitjans o mitjançant la contractació d’un proveïdor d’aquests serveis, o, com és el cas de l’Aeroport del Prat, pel proveïdor designat per a la prestació de servei de trànsit aeri d’aeròdrom, segons ha explicat l’aeroport en una nota de premsa.

El fet que a l’Aeroport de Barcelona-el Prat el personal que presta el servei siguin controladors aeris, representa una reestructuració de treball i passa de cinc posicions de control a tres per gestionar el mateix volum d’avions amb els mateixos nivells de seguretat, sent així més eficients.

Aquest canvi és possible gràcies a l’optimització de procediments, a la posada en servei de la Torre de Control Sud, el passat mes de juliol, que optimitza la visió des dels llocs i a la posada en servei de sistemes com la multilateració (que utilitza una tecnologia semblant al GPS i permet que la informació rebuda per la Torre de Control de l’Aeroport sigui més precisa, incrementant la seguretat dels moviments que fan els avions).

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here