Uns joves despengen una estelada gegant a la façana de l’Ajuntament per celebrar l’adhesió a l’AMI d’aquesta vila en ple Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]ant Vicenç dels Horts, la ciutat en ple Baix Llobregat que té com a alcalde el president d’ERC Oriol Junqueras, s’ha adherit a l’Associació de Municipis per la Independència. Així ho va acordar aquest dijous al vespre el ple, que ha aprovat la proposta d’adhesió feta pels tres grups que formen el govern: Junts per Sant Vicenç (impulsat amb ERC), ICV-EUiA i CiU. Als seus vots s’hi van sumar el de dues regidores del PSC, a l’oposició, que van votar a favor de l’adhesió a l’AMI. La resta de socialistes es van abstenir en una votació en què aquest grup no va fixar una postura comuna i va donar llibertat als seus membres. Després de l’adhesió es va penjar una estelada gegant a la façana celebrant-la. Als 12 vots de Junts (que té sis regidors), ICV-EUiA (que en té tres) i CiU (que en té tres més) a favor de l’adhesió de Sant Vicenç dels Horts a l’AMI, es van sumer els de les regidores socialistes Mireia Vergès i Sílvia Ramírez.

La resta dels socialistes (en total són set regidors) es van abstenir. El grup no va fixar una postura comuna en la votació sobre aquest punt. Ramírez i Vergès van assegurar després del ple que van tenir llibertat per decidir sobre l’assumpte, però van declinar fer declaracions públiques. Els dos regidors del PP van ser els únics que es van oposar a l’adhesió, proposada pels tres grups de govern.

Els regidors i regidores de Junts, ICV-EUiA i CiU van acabar el ple de dijous al vespre amb una foto de família a les portes de l’ajuntament, amb l’alcalde, Oriol Junqueras, sostenint una estelada. I davant de l’altra estelada, gegant, que el grup juvenil Skallots (que agrupa ciutadans d’esquerres i independentistes) va penjar de la façana del consistori per celebrar l’adhesió a l’AMI.

Sant Vicenç dels Horts és un municipi d’uns 28.000 habitants en ple Baix Llobregat, dedicat eminentment a la indústria, com altres municipis de la zona. I, com moltes de les viles veïnes, va estar governat en les darreres legislatures pel PSC. Oriol Junqueras va desbancar el juny del 2011, després de les eleccions, l’antiga alcaldessa, socialista, pactant amb ICV-EUiA i CiU.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here