És una iniciativa conjunta entre el 31è Festival de Cine de Terror de Molins de Rei i l’ESCAC

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l Festival de Cine de Terrror de Molins de Rei, que enguany arriba a la seva 31a edició, i l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), han posat en marxa per primera vegada un concurs de curts de terror per a instituts de secundària d’arreu de Catalunya.

El concurs està limitat a l’alumnat de batxillerat de centres públics, privats i concertats. Cada centre educatiu només pot presentar un curtmetratge a concurs i el termini està obert fins al 15 de maig de 2013.

El 1r Concurs de Curtmetratges de Terror per a Instituts vol fomentar la iniciativa creativa dels estudiants de batxillerat a través del cinema de gènere.

D’entre tots els curtmetratges participants, el jurat, format per un representant de l’ESCAC, un del Festival i un tercer vinculat al món cultural i cinematogràfic, escollirà cinc finalistes. Tots els estudiants participants en els curtmetratges finalistes podran accedir a una masterclass organitzada per l’ESCAC i el Festival on es projectaran els curtmetratges i una pel·lícula de terror. En el transcurs d’acte acte es farà públic el curtmetratge guanyador, que rebrà una distinció. Els finalistes rebran també invitacions per assistir com a públic a la semifinal i a la final del XII Concurs de Curts de Terror i Gore 2013.

Per participar cal fer la inscripció online en el web del Festival i enviar el curtmetratge en format DVD o BluRay a l’adreça postal del Festival.

Nova edició de la Mostra de Curts de Terror per a Instituts

Un any més, en el marc del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei, se celebrarà la Mostra de Curts de Terror per a Instituts, que enguany arriba a la seva quarta edició. Es tracta d’una sessió gratuïta i exclusiva per a l’alumnat de batxillerat dels centres de secundària d’arreu de Catalunya.

En la Mostra tenen presència els directors i directores dels curtmetratges, la qual cosa facilita una relació directe entre els estudiants i els propis realitzadors. La sessió es durà a terme al Teatre de la Peni de Molins de Rei el 31 d’octubre a les 12 del migdia i les places són limitades.

Presentat el cartell oficial del Festival

Aquesta setmana s’ha presentat el cartell oficial del 31è Festival de Cine de Terror de Molins de Rei, que és obra de la dissenyadora Maite Pascual, responsable gràfica, entre altres, del portal web Terrorweekend. El cartell evoca el lait motive de l’edició d’enguany, que ret homenatge als orígens del terror, recordant una de les escenes dels grans clàssics del gènere, el Nosferatu de F.W. Murnau.

Fins el 30 de setembre es pot comprar en el web del Festival de forma anticipada un abonament per a totes les sessions per 29€.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here