L’increment del preu de l’aigua fa que moltes persones es comencin a plantejar mesures d’estalvi

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]es llars del Papiol estan força sensibilitzades amb els temes relacionats amb l’escassetat de l’aigua i la majoria actuen d’acord amb aquest problema, reciclant i controlant el consum d’aigua. Aquesta és la principal conclusió que s’extreu de les dades de l’enquesta realitzada entre la població del Papiol en els darrers mesos.

Quan són preguntades, totes les persones enquestades afirmen que estan pensant adoptar algun nou hàbit per reduir el consum d’aigua, tot i que un 27% de les llars no contesta a la pregunta sobre les bones pràctiques que porta a terme per l’estalvi d’aigua i un 6% reconeix que no adopta cap mesura per controlar-ne el consum.

L’enquesta també mostra com molts habitants són conscients que a partir d’un determinat consum d’aigua a la seva llar, aquesta puja de preu, i aquest és el motiu que els porta a plantejar-se la possibilitat d’instal·lar mecanismes d’estalvi d’aigua i canviar els seus hàbits cap a d’altres més eficients.

Els hàbits més extesos per estalviar aigua són reduir el consum de la cisterna de vàter, evitar el bany i escollir la dutxa i regar els horts i jardins amb aigua recollida de la pluja.

Des del mes de març, en paral·lel a la realització de l’enquesa, l’Ajuntament està lliurant de forma gratuïta mecanismes estalviadors per a aixetes i dutxes que, un cop col·locats, permeten estalviar fins a un 50% d’aigua.

Reduir el consum d’aigua en els equipaments municipals

En el marc d’aquesta campanya de sensibilització per reduir el consum d’aigua i canviar els hàbits i actituds cap a d’altres més eficients, el consistori també està treballant per reduir el consum d’aigua en els edificis i serveis municipals.

Així, s’han instal·lat mecanismes airejadors al capçal de totes les dutxes del Pavelló Municipal que permetran reduir en un 50% el consum d’aigua, s’han col·locat  polsadors de tipus “presto”, que es tanquen de forma automàtica després d’un temps establert, en les aixetes dels lavabos de l’edifici de l’Ajuntament i mecanismes de descàrrega doble a les cisternes de vàter de l’edifici municipal, de forma que el consum pot passar de 3 a 9 litres segons el cas.

D’aquí a uns mesos es quantificarà l’estalvi aconseguit, tant d’aigua com econòmic, i amb els resultats obtinguts el consistori valorarà si cal continuar amb les actuacions d’estalvi d’aigua en els equipaments municipals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here