Ahir a les 17:30h, va tenir lloc aquesta concentració a la Pl. de l’Ajuntament de Sant Boi, a la que representants de la comunitat educativa de Sant Boi van assistir amb samarretes grogues i estris per fer soroll

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a concentració contra les retallades en educació, a la que van assistir unes 300 persones entre pares i mares, i professorat, va ser convocada per plataformes en contra de les retallades en educació i per sindicats com la USTEC i CCOO.

Segons el manifest de CCOO, aquest curs escolar 2012-2013 l’alumnat de Sant Boi serà atès per 35 mestres i professors/es menys perjudicant l’atenció i la qualitat de l’ensenyament públic, dificultant l’assoliment d’objectius com la reducció del fracàs escolar, la inclusió i l’atenció individualitzada a l’alumnat.

A això s’afegeix l’absència, sempre segons el sindicat, durant com a mínim quinze dies, de cap docent substitut quan es produeix la baixa d’algun mestre i quan finalment es contracta el necessari personal substitut, es realitza de forma precària, per exemple: cobrant menys, tenint menys hores de preparació de classes i sense poder vigilar els patis.

Per a CCOO, a Sant Boi la situació es complica amb el maltracte de les diferents administracions davant les obres que han afectat a l’escola Gaudí, Sant Boi i Marianao. Prometent, i menystenint a qui dubtava d’aquest compromís, que es podria començar el curs en els edificis respectius i quan ja estaven els diferents trasllats preparats, comunicant que les 3 escoles s’havien d’encabir en els 2 edificis fins a nou avís.

Així doncs, el sindicat afirma que les polítiques de la Consellera Rigau no paren d’escanyar l’educació pública afectant també a: els pressupostos pel funcionament de centres, les beques i ajudes a l’estudi, els ajuts d’acollida matinal,  les subvencions que han vist eliminades les AMPA, l’aportació de la Generalitat a les escoles bressol, els Programes de Qualificació Professional Inicial, les subvencions a les escoles de música, la taxa de 360 € que haurà de pagar l’alumnat de FP de grau superior, les retallades dels serveis educatius, les reduccions de cuidadores i auxiliars per als alumnes amb necessitats educatives especials, etc.

CCOO considera que les polítiques d’aquest  Govern i de la Consellera Rigau han traspassat la línia vermella fent perillar seriosament la qualitat de l’educació pública, minvant l’equitat del sistema i augmentant les desigualtats entre l’alumnat de Catalunya.

Les persones concentrades van aprofitar la protesta per entregar un manifest al tinent d’alcalde d’Educació, Lluís Pérez (ICV), que els va rebre al consistori. Pérez ja havia reclamat anteriorment a la Generalitat que prioritzés l’acabament del nou CEIP Gaudí.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here