El barri Centre de la ciutat s’omplirà d’activitats lúdiques i culturals per a complementar l’oferta comercial dels establiments participants

Sant Joan Despí celebra aquest cap de setman, el dissabte dia 6, la 13a edició de Firadespí, la fira comercial de la ciutat.

Firadespí se celebrava tradicionalment cada dos anys en un recinte tancat, però en la darrer edició (2010) es va optar per traslladar els estands al carrer i fer dues edicions als barris més poblats i que concentren major número de botigues, el de Les Planes i el Centre. Així, enguany es farà al barri Centre i al 2013, al de les Planes.

72 establiments comercials han confirmat la seva participació en la fira i 16 restauradors locals han decidit sumar-se a la segona edició del Firatapa, oferint durant la jornada una promoció de beguda i tapa al simbòlic preu de 2 euros.

Activitats per a tots els públics

Firadespí vol ser alguna cosa més que un gran aparador comercial a l’aire lliure i per motivar a la participació s’hi han programat prop d’una trentena d’activitats dirigides a tots els públics.

Així, l’escenari central, a la plaça de l’Ermita, acollirà tot tipus d’actuacions, a més de l’espai infantil, la carpa dels mercats municipals i del concurs de postres i tallers de comerç just.  I la plaça de Catalunya serà escenari d’una mostra d’alimentació tradicional i artesana, d’una curiosa exposició de vehicles elèctrics que in- clou un circuit de prova, actuacions de grups locals i una mostra d’hort urbà.

A la tarda se celebrarà una desfilada de moda en què participen 15 comerços de la ciutat i es realitzarà el sorteig d’un xec de compra amb un valor de 600 euros que l’afortunat o afortunada podrà gastar en els establiments participants a Firadespí. Abans de la desfilada, l’associació de comerciants Activa Despí sortejarà un lot de productes dels establiments associats.

A l’agenda d’elBaix.cat es pot consultar el programa d’activitats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here