Segons un estudi d’Ecologistes en Acció, el Baix Llobregat és una de les zones més contaminades de Catalunya

Segons un estudi d’Ecologistes en Acció, el Baix Llobregat és una de les zones més contaminades de Catalunya

Segons aquest estudi, Barcelona i el Baix Llobregat són les zones que més incompleixen les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre ozó troposfèric i partícules en suspensió

Els principals contaminats que més incidència van tenir a Catalunya van ser l’ozó troposfèric i les partícules PM10 i PM2,5, vinculades principalment al trànsit roda i a les concentracions urbanes.

En termes generals, Ecologistes en Acció considera que l’àrea metropolitana de Barcelona i el Baix Llobregat són les zones amb més contaminació com a conseqüència de la forta activitat industrial i l’elevada intensitat del trànsit rodat. També consideren que influeix, tot i que en menor mesura, el trànsit marítim de Barcelona.

L’estudi afegeix que la contaminació generada en aquestes zones es difumina per la resta del territori, causant afectacions també a zones rurals i molt allunyades.

Un altre dels contaminants, el diòxid de nitrogen, va estar especialment present a les zones amb més trànsit rodat com el Baix Llobregat, Barcelona ciutat i la seva àrea metropolitana. L’entitat no ha pogut analitzar la situació del diòxid de sofre perquè “no estan disponibles públicament aquestes dades”.

Davant d’aquesta situació, que afecta al conjunt de Catalunya i de l’Estat Espanyol -l’estudi, de caràcter estatal, estableix que el 94% dels ciutadans de l’estat espanyol respira aire contaminat-, Ecologistes en Acció ha reclamat mesures per reduir el trànsit motoritzat, la reducció de la necessitat de la mobilitat i la potenciació del transport públic, així com millors tecnologies industrials disponibles i la reducció dràstica de la generació elèctrica per centrals tèrmiques.

 

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt