Segons aquest estudi, Barcelona i el Baix Llobregat són les zones que més incompleixen les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre ozó troposfèric i partícules en suspensió

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls principals contaminats que més incidència van tenir a Catalunya van ser l’ozó troposfèric i les partícules PM10 i PM2,5, vinculades principalment al trànsit roda i a les concentracions urbanes.

En termes generals, Ecologistes en Acció considera que l’àrea metropolitana de Barcelona i el Baix Llobregat són les zones amb més contaminació com a conseqüència de la forta activitat industrial i l’elevada intensitat del trànsit rodat. També consideren que influeix, tot i que en menor mesura, el trànsit marítim de Barcelona.

L’estudi afegeix que la contaminació generada en aquestes zones es difumina per la resta del territori, causant afectacions també a zones rurals i molt allunyades.

Un altre dels contaminants, el diòxid de nitrogen, va estar especialment present a les zones amb més trànsit rodat com el Baix Llobregat, Barcelona ciutat i la seva àrea metropolitana. L’entitat no ha pogut analitzar la situació del diòxid de sofre perquè “no estan disponibles públicament aquestes dades”.

Davant d’aquesta situació, que afecta al conjunt de Catalunya i de l’Estat Espanyol -l’estudi, de caràcter estatal, estableix que el 94% dels ciutadans de l’estat espanyol respira aire contaminat-, Ecologistes en Acció ha reclamat mesures per reduir el trànsit motoritzat, la reducció de la necessitat de la mobilitat i la potenciació del transport públic, així com millors tecnologies industrials disponibles i la reducció dràstica de la generació elèctrica per centrals tèrmiques.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here