Treballadors i treballadores de Pastes Gallo es va concentrar ahir davant la fàbrica que l’empresa té a Granollers, per protestar contra l’anunci del tancament de la planta d’Esparreguera, que suposarà deixar 64 persones al carrer

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]6[/dropcap]4 treballadors i treballadores d’Esparreguera perdran els séus llocs de treball a causa del tancament de la seu que l’empresa Pastas Gallo té en aquesta localitat baixllobregatina, la majoria dels quals tenen entre 50 i 60 anys.

El comitè d’empresa s’oposa al tancament i està negociant la recol·locació o la prejubilació de les persones afectades. L’empresa argumenta el tancament per qüestions de viabilitat i segons el comitè, la direcció ha rebutjat de moment qualsevol alternativa als acomiadaments. El comitè no descarta més mobilitzacions però primer vol intentar arribar a acords. La pròxima reunió entre comitè i direcció està convocada pel dimarts dia 6 de novembre a les 10 del matí.

La intenció del grup Gallo és traslladar la producció d’Esparreguera a les plantes de Còrdova i Granollers. D’aquí que la protesta s’hagi fet a la capital del Vallès Oriental. Des del comitè, calculen que el tancament es podria fer efectiu en el termini “d’un any o un any i mig, quan s’hagi traslladat tota la maquinària”. A Esparreguera s’hi fan les plates de canelons o el pa ratllat, entre d’altres productes.

Fonts del comitè asseguren que la planta és viable i que el grup va registrar l’any passat un augment del 9% de les vendes. Per aquest motiu, acusen l’empresa d’aprofitar-se de la crisi i fer que “els treballadors paguin els plats trencats”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here