Sota el lema “El Baix Llobregat contra la violència masclista”, el Consell Comarcal ha presentat aquesta campanya unitària, per commemorar el 25N, Dia Internacional de la lluita contra la violència masclista

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a lluita contra la violència masclista, junt amb la decisió dels municipis del Baix Llobregat de dur a terme una campanya de forma unitària a tota la comarca durant aquest mes i centrada especialment en el 25 de novembre, Dia Internacional de la lluita contra la violència masclista, van centrar ahir l’acte de presentació de la campanya i el diàleg que es va organitzar posteriorment, amb la participació de professionals de diferents serveis, des de l’atenció psicològica, fins a l’actuació policial.

Sota el lema “El Baix Llobregat contra la violència masclista”, l’acte d’ahir a la sala de plens del Consell Comarcal s’obria amb la intervenció del president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, qui va subratllar el caràcter unitari de la campanya, que permet organitzar activitats que s’expressen amb una sola veu i un sol missatge, contra la violència masclista. En la taula de presentació també l’acompanyava la Consellera de les dones i alcaldessa d’Abrera, Maria Soler, qui també va voler destacar el fet que qualsevol forma de violència, com pot ser la psicològica, no deixa de ser violència, encara que aquesta sovint sigui “invisible”.

Les professionals que van participar en la trobada, van subratllar per la seva banda, com el treball en xarxa per part dels diferent serveis d’ajut i atenció a les dones, pot contribuir a millorar la prevenció i detecció dels casos, per una banda, i prestar un millor servei, per l’altra. En el debat hi van participar la responsable del Grup d’atenció de Mossos d’Esquadra a l’àrea metropolitana, una jurista, diverses psicòlogues i personal del SIAD. A través de les diferents intervencions es va posar èmfasi en les tipologies de violència contra les dones, per exemple, la psicològica, la física, la laboral o l’econòmica.

Talla Ja!

L’acte d’ahir també va servir per presentar, a càrrec del Conseller de Joventut del Consell Comarcal, Miquel Comino, la posada en marxa 2.0 del “TALLA JA!”, iniciativa conjunta amb el Servei Comarcal de Joventut que l’any passat va aglutinar a més de 150 persones, entre les quals hi havia destacades figures de la comarca.

La ciutadania baixllobregatina podrà penjar la seva fotografia i deixar un missatge de solidaritat i sensibilització (aquí) contra aquelles microviolències que moltes dones pateixen en el seu dia a dia, quan les relacions d’amor són malenteses i suposen una pèrdua de llibertat per a les dones. El control del mòbil, de la roba, de les amistats, entre d’altres, són microviolències que cal tallar d’arrel.

Dades actualitzades sobre violència masclista al Baix Llobregat

En el segon trimestre de 2012 es van registrar 502 denúncies de violència masclista als partits judicials del Baix Llobregat.

Respecte el trimestre anterior, es registren 37 denúncies més de violència masclista i 6 renúncies menys al procés.

Són dades de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, que ha publicat l’últim informe trimestral de violència contra les dones, amb l’explotació de les dades recollides pel Consejo General del Poder Judicial.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here