Aquestes dues localitats baixllobregatines van signar ahir un conveni per garantir els serveis d’accés als programes d’habitatge social

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a signatura de l’acord, realitzada a l’Ajuntament de Molins de Rei a càrrec dels alcaldes de les dues poblacions, Oriol Junqueras i Xavi Paz, permet seguir oferint els serveis en matèria de programes socials entre l’Ajuntament de Molins de Rei i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya a la ciutadania. Recordem que al febrer de 2012 es va suspendre la gestió de la Borsa Jove d’Habitatge del Baix Llobregat Centre per part de l’Associació Prohabitatge, arran dels canvis impulsats per part de la Generalitat de Catalunya que van integrar la Borsa d’Habitatge Jove en la Borsa de Mediació per al Lloguer Social.

El conveni entre els dos ajuntaments permet donar continuïtat a la promoció del lloguer d’habitatge social.

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, va destacar que “aquest conveni és una senyal clara de la vocació de servei públic dels municipis, que es posen d’acord per fer de l’eficiència la seva raó de ser”. “Les dues administracions són capaces de respondre millor a les necessitats d’habitatge, amb beneficis de caràcter econòmic i jurídic, entre molts altres, tant pel llogater com pel propietari”, va explicar l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras.

Així, el lloguer que s’aconseguirà a través d’aquest conveni presenta una sèrie d’avantatges com ara el preu, que estaria per sota del que fixa el mercat, o les garanties jurídiques, tant pel llogater com pel propietari. Amb aquest conveni, s’optimitzen els recursos d’ambdues poblacions per a dur a terme de manera conjunta les gestions relatives al programa de mediació i cessió d’habitatges per al lloguer social, una tasca que ja s’estava fent i que ara s’oficialitza.

L’oficina de Sant Vicenç dels Horts tramitarà la seva Borsa de mediació juntament amb la Renda Bàsica d’Emancipació del Baix Llobregat i l’Oficina de Molins de Rei, la Borsa de Mediació pròpia, la gestió de les prestacions de lloguer i d’especial urgència d’habitatge social i el seguiment dels casos que duia la Borsa Jove del Baix Llobregat Centre.

L’objectiu compartit d’ambdues poblacions és treballar per crear una xarxa de mediació de lloguer social d’àmbit supramunicipal que pugui donar resposta a les creixents necessitats en l’àmbit de l’habitatge.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here