El tema principal que es va tractar a la reunió celebrada divendres a l’ajuntament de la localitat baixllobregatina, va ser la necessitat d’ampliació de l’IES Montserrat Colomer. Simó es va comprometre a parlar amb Ensenyament, “perquè les famílies necessiten saber quina és la planificació de prioritats a la comarca”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a vicepresidenta del Parlament i diputada d’Esquerra Republicana de Catalunya, Anna Simó, acompanyada de la Presidenta d’ERC Sant Esteve, Carme Rallo i membres de la Secció Local, es van reunir divendres al Saló de Plens de l’ajuntament, amb l’alcalde Enric Carbonell, el tinent d’alcalde Jordi Borrell, els presidents de les AMPES de l’IES Montserrat Colomer i de les escoles La Roureda i Vinya del Sastret del municipi, per parlar de l’ampliació de l’IES Montserrat Colomer i de i les previsions de creixement dels propers cursos.

L’IES Montserrat Colomer es va inaugurar l’any 2006. Inicialment és va preveure com a centre de secundària amb 3 línees d’ESO, però el curs 07-08 es va demanar l’ampliació a tres línees d’ESO i dues de batxillerat, el que va comportar  la instal•lació de dos mòduls prefabricats al pati del centre. L’octubre del 2008 es va aprovar el projecte d’ampliació i a demanda de la Secció Local d’ERC de Sant Esteve Sesrovires, es van presentar esmenes als pressupostos de la Generalitat de l’any 2011, sol•licitant que l’ampliació de l’IES entrés en els pressupostos d’aquell any.

Aquesta ampliació no s’ha dut a terme, fet que preocupa molt als pares i mares del centre, donat que la previsió del Departament d’ensenyament pel curs 13 – 14, segons dades del Padró Municipal, és obrir una quarta línea d’ESO, que anirà pujant durant els 6 – 7 cursos següents, amb la conseqüent manca d’espai que aquest increment suposarà, doncs cal tenir en compte que en aquests moments els espais compartits com la biblioteca, el laboratori i la sala de Mestres ja es troben en ús com a aules.

La Diputada republicana es va comprometre a parlar amb el Departament d’Ensenyament amb urgència “perquè les famílies el que necessiten és saber quina és la planificació de prioritats a la comarca”. Simó va comentar que “la situació econòmica de la Generalitat és molt greu, però s’ha d’aconseguir redistribuir els recursos disponibles per atendre unes necesssitats evidents com és la saturació de l’IES i la manca d’espai per l’any vinent i següents”.

Sant Esteve demana suport parlamentari per incorporar l’ampliació de l’institut en el pressupost de la Generalitat

L’evolució del padró determina que el curs vinent l’institut necessita una nova línia de primer i que en els propers anys la matrícula augmentarà en més d’un centenar d’alumnes. El projecte d’ampliació aprovat l’any 2008 continua aturat.

L’Ajuntament de Sant Esteve ha iniciat una ronda de contactes amb representants parlamentaris que compten amb grups polítics al municipi amb l’objectiu que el pressupost de la Generalitat per al 2013 inclogui l’ampliació de l’Institut Montserrat Colomer.   Actualment, el centre ofereix 3 línies d’ESO però, a partir del curs vinent, requerirà de l’obertura d’una nova línia a primer, situació que es repetirà en els propers anys a cada curs. Així, l’evolució del padró determina que aquest creixement demogràfic afectarà els propers cursos la qual cosa impedirà oferir espais adequats per donar cobertura a la demanda de matrícula.

Batxillerat en mòduls prefabricats des de 2007 L’Institut Montserrat Colomer es va inaugurar l’any 2006, inicialment com a centre de secundària amb tres línies d’ESO. Durant els cursos 2007-2008 i 2008-2009 es van instal•lar dos mòduls prefabricats per impartir batxillerat i que es mantenen en l’actualitat.

Tot i que el projecte es va aprovar l’octubre de 2008 i un any després el govern de la Generalitat va publicar l’acord per a l’execució de l’ampliació, dotada amb 1.662.425 euros, i que en el 2011 es van presentar esmenes al pressupost per a la inclusió del projecte, l’ampliació de l’institut sesrovirenc no s’ha dut a terme.

Per al regidor d’Educació, Jordi Borrell, “L’Ajuntament és conscient que la situació econòmica actual obliga la Generalitat a treballar uns pressupostos limitats, però quan parlem d’educació dels nostres infants hem d’establir prioritats”. L’ampliació del centre és, per al regidor, “ Una necessitat urgent i una decisió ineludible del Govern”.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here