Les aturades, que s’ha acordat que no afectin a la festivitat de Setmana Santa, es faran del 18 al 22 de febrer, del 4 al 8 de març i del 18 al 22 de març; després de finalitzar sense acord la reunió d’aquest dimecres entre ambdues parts

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls sindicats dels treballadors de terra i tripulants de vol de la companyia espanyola Iberia han anunciat la convocatòria de 15 dies de vagues per protestar contra el pla d’ajust que ha presentat la companyia, que preveu l’acomiadament de 3.147 persones i una reducció salarial de l’11% pel personal de terra i del 23% per la tripulació de vol, segons l’última proposta presentada davant els delegats sindicals per la direcció de la Iberia el 31 de gener passat.

Les aturades estan convocades del dilluns 18 al divendres 22 de febrer, la setmana del 4 al 8 de març i per últim la setmana del 18 al 22 de març sense afectar a les vacances de la Setmana Santa que comença el dissabte 23.

Els sindicats i la companyia van iniciar les negociacions sobre el futur d’Iberia, però aquestes es van trencar el passat 31 de gener, termini que havia fixat la companyia per a negociar. Una vegada sobrepassada la data, el Consell d’Administració de International Airlines Group (IAG) va aprovar retornar al primer pla de reestructuració d’Iberia, encara que sense aclarir el nombre d’acomiadaments.

Així doncs, els representants sindicals han denunciat que l’aerolínia va arribar a la reunió d’ahir “sense intenció de negociar”, ja que considerava que “la seva data límit era el passat 31 de ener”.

Davant aquesta situació, els sindicats CCOO, UGT, Asetma, USO, Sitcpla y CTA-Vuelo, que representen al 93% de la plantilla d’Iberia, han optat per la convocatòria de les aturades de 24 hores que es podrien ampliar si l’empresa es manté en la seva postura “de no negociar”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here