El conveni es va signar amb l’objectiu de promoure l’excursionisme, les activitats pedestres i el respecte al patrimoni cultural així com per establir com es gestionarà la xarxa de senders GR, PR i SL situats en l’àmbit de Collserola

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l 8 de febrer es va signar un conveni de col·laboració entre el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La FEEC és l’entitat responsable de planificar, homologar, controlar i mantenir la gran xarxa de senders de Gran Recorregut (GR©), de Petit Recorregut (PR©) i de Senders Locals (SL©) que existeixen a Catalunya.

Dins l’àmbit de Collserola hi transcorren cinc trams de GR i cinc PR. Una de les principals tasques dels Serveis Tècnics del Consorci és el manteniment, la planificació i la homogeneïtzació de la senyalització de tots els itineraris del parc. Tenir una xarxa d’itineraris ben senyalitzats i coherent és un element molt important en la gestió de l’ús públic del Parc ja que estructura la xarxa de camins, dona seguretat al visitant i fa visible l’òrgan gestor en el territori. Des l’inici dels treballs de senyalització dels itineraris del Parc el Consorci i la FEEC han treballat conjuntament en la gestió i manteniment dels GR, PR i SL de la serra.

Amb l’objectiu de formalitzar aquesta relació, el 8 de febrer es va signar un conveni de col·laboració entre ambdues entitats. rubricat per Jordi Merino, el màxim mandatari de la FEEC, i per Josep Perpinyà, vicepresident executiu del Consorci. En l’acte també van ser-hi presents, per part de la Federació, Josep M. Jerez, representant de l’Àrea de Senders del Barcelonès i Quim Solbas, representant de l’Àrea de Senders del Vallès

Alguns dels elements que incorpora aquest document són les concrecions per a establir com es senyalitzaran els recorreguts, com es gestionaran les incidències o de quina manera s’incorporaran nous itineraris a la xarxa de camins ja existents.

El conveni també reforça el marc de relació entre aquesta entitat i el Consorci amb l’objectiu de treballar conjuntament en la difusió i promoció de l’excursionisme i de les activitats a peu però també de la importància del respecte al patrimoni natural i cultural de nostre país.

 

Foto titular: Imatge propietat del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CNSC)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here