La ciutat ret homenatge al cartellista, que recentment ha estat nomenat membre d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català

[dropcap color=”#33660″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’artista i cartellista de cinema Macari Gómez “Mac” ha vist fa pocs dies reconeguda la seva aportació al món del cinema sent nomenat membre d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català.

Per motius de salut Macari Gómez no va poder ser a la gala d’entrega dels Gaudí d’honor, i va recollir el guardó en nom seu l’alcalde d’Olesa, de mans, a més, del productor olesa Pep Amores. Aquest cap de setmana, en un acte d’homenatge organitzat per l’Ajuntament de la ciutat, Prat i Amores han fet entrega d’aquest Gaudí d’honor a un emocionat Macari Gómez.

L’acte va començar amb la interpretació que alguns dels músics de l’Escola Municipal de Música d’Olesa han fet del conegut tema central de la banda sonora de les pel·lícules de James Bond, que Macari Gómez va il·lustrar. Tot seguit, van intervenir Akira Valero, David Muñoz i Wiman, impulsors i artífex del documental “Macari Gómez: un Chico de portada”, en el qual l’artista repassa la seva trajectòria professional, però que també reflexa la persona que hi ha darrera de l’artista. Els tres han destacat que el seu objectiu és que es conegui arreu l’obra d’en Macari Gómez, autor de més de 3.000 cartells de cinema (de pel·lícules mítiques com “Los diez mandamientos”, “Un tranvía llamado deseo” o “El cochecito”), i personalitat reconeguda dins el món del cinema, però també un gran desconegut per a molts convilatans.

Després de la projecció del documental, el productor olesà Pep Amores i l’alcalde del municipi, Salvador Prat, han fet entrega a Macari Gómez del seu Gaudí d’honor, destacant l’orgull que representa que l’Acadèmia de Cinema Català hagi reconegut la figura d’en Mac.

“Macari Gómez és un personatge històric de la història del cinema, que amb els seus cartells ens feia somniar abans d’entrar a la sala”, ha afirmat el productor Pep Amores.

Macari Gómez ha recollit el seu guardó molt emocionat, repassant algunes anècdotes de la seva vida d’artista, recordant que gairebé pinta des que va néixer i que en la seva feina com a cartellista va començar guanyant mil pessetes”. També ha recordat l’anècdota de quan el mateix George Lucas li va demanar fer-se càrrec del cartell del film “La guerra de las galàxies” perquè no li agradaven els cartells americans que li havien fet. Finalment, però, i davant la urgència d’estrenar la pel·lícula, els estudis van anul·lar l’encàrrec.

L’Auditori de la Casa de Cultura d’Olesa, plena de gom a gom, ha aplaudit les paraules d’un artista, Macari Gómez, que als seus 87 anys encara pinta amb delit, un reusenc instal·lat des de fa molts anys al Baix Llobregat, a Olesa de Montserrat, que ja té escrit el seu nom amb lletres daurades a la història del cinema.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here