El municipi baixllobregatí ha rebut una denúncia de la delegació del govern estatal, per haver-se declarat territori lliure i sobirà català. El consistori ha declarat no haver aprovat cap moció en que s’utilizin aquests termes i no entén “la fixació” de la delegada del Govern, Llanos de Luna, amb aquesta localitat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ja va interposar un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Corbera, per tal que aquest posés la bandera espanyola a cinc instal·lacions municipals: el pavelló d’esports, la biblioteca, l’escola, el camp de futbol i la policia local.

Així, Corbera s’ha convertit en l’únic municipi al que Llanos de Luna feia arribar l’exigència de que la bandera espanyola fos present a diversos equipaments municipals; mentre la resta de municipis denunciats ho han estat per el suposat ús o la manca de banderes espanyoles al mateix ajuntament.

Fa pocs dies, es feia públic que la delegada del govern espanyol haurà de comparèixer al Parlament per explicar quines són les seves competències. CiU, ERC, PSC i CUP es van sumar a la petició d’ICV-EUiA perquè María de los Llanos de Luna aclareixi en comissió parlamentària fins on arriben les seves atribucions, en part per aclarir el tema de Corbera, entre d’altres.

Però ahir, l’ajuntament de la localitat baixllobregatina va fer públic que ha rebut una altra denúncia de la delegació del govern estatal. Una denúncia que es remonta a un suposat acord del ple del mes d’octubre del consistori baixllobregatí, en el que Corbera s’hauria declarat “territori lliure i sobirà català”. No obstant, segons fonts de l’ajuntament, mai s’ha aprovat a cap ple aquesta declaració.

El que si que es va aprovar és una moció on entre d’altres coses, es reclamava al Parlament que declarés la independència de Catalunya, i on s’aprovava l’adhesió de Corbera a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Però enlloc hi apareixia la declaració de Corbera com a territori lliure i sobirà, fet que invalidaria, per tant, l’argument que ha utilitzat María de los Llanos de Luna per presentar la denúncia.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here