Esplugues va viure ahir una mobilització contra el tancament de diverses línies de P3 al municipi, Sant Boi va reclamar al Parlament la necessitat de finalitzar les obres de l’Escola Antoní Gaudí i també va signar un acord municipal contra el tancament d’una línia a l’Escola La Parellada. Finalment, Castelldefels també reclama el seu 4t institut

Castelldefels

L’Ajuntament demana una reunió amb la conselleria d’Ensenyament per parlar del 4t institut. La construcció del 4rt institut no està contemplada en els pressupostos per al 2013.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament, Santi Barona (CiU), ha demanat una reunió amb la conselleria d’Ensenyament per debatre diferents possibilitats per tal que el projecte de construcció del quart institut a Castelldefels, que estava previst al barri de Granvia Mar (en la zona en què es troben la casa dels Infants Granvia Mar i l’escola Garigot), es pugui fer realitat.

“Seguirem insistint a la conselleria per tal que el projecte vagi endavant tal com estava previst”, ha assenyalat Barona. En els darrers dies s’ha conegut que la Generalitat pensa, per diverses raons (entre elles, la baixada de la natalitat que també s’ha produit a Castelldefels), incloure aquest quart institut a les instal·lacions de l’escola Josep Guinovart.

Esplugues

La localitat baixllobregatina s’enfronta a l’anunci de tancament de tres línies de P3, una línia a l’escola Isidre Martí (any 2012-2013), una línia a la Joan Maragall (2013-2014), una línia a la Folch i Torres (2013-2014).

Davant el plantejament del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de suprimir aquestes línies, quatre dels cinc grups municipals (PSC, PPC, ICV-EUiA i ERC) van defensar al Ple Municipal de febrer, un text conjunt en què s’exposa que això suposarà que “alguns centres, o tots, tindran una ratio de més de 25 alumnes per aula” i es demana el manteniment de l’actual oferta, així com la revisió dels concerts de les escoles concertades d’Esplugues.

Amb la proposta de la Generalitat, l’oferta per al curs 2013-2014 seria de vuit grups de P3 a l’escola pública i vuit a l’escola concertada.

Però la comunitat educativa es va fer sentir ahir, davant del silenci de la Generalitat respecte a la demanda d’Esplugues. A les 17h es va celebrar una concentració en protesta al Pont D’esplugues, contra aquests tancaments i en suport  d’un ensenyament públic i de qualitat.

Sant Boi

Els grups parlamentaris de PSC, ICV-EUiA, ERC i CiU han presentat al Parlament de Catalunya, a instàncies de l’Ajuntament de Sant Boi i la comunitat educativa local, una proposta de resolució que demana la finalització de les obres de l’Escola Antoni Gaudí (com es pot veure a la imatge titular).

La proposta reclama la “urgent necessitat” d’acabar les obres per “normalitzar l?escolarització de l’alumnat de primària a la ciutat” El text insta el Govern de la Generalitat “a garantir el normal funcionament de l?escola per al curs 2013-2014” i insta també la consellera d’Ensenyament a reunir-se de manera urgent amb l’alcalde per informar de la situació de les obres i accelerar la posada en marxa del centre.

La proposta de resolució recorda que les obres han anat patint un endarreriment molt important per l’incompliment en el pagament de les certificacions d’obra a l’empresa constructora per part de la Generalitat, fins que des de juliol de l?any 2012 van quedar finalment aturades. Cal recordar que el consistori ha ofert ajut financer per accelerar l’acabament de l’obra, malgrat els deutes que té la Generalitat amb l’Ajuntament.

Des del 2010, l’escolarització de l’alumnat de primària de Sant Boi es troba alterada a causa dels continus trasllats que han sofert els nens i les nenes a diferents instal·lacions educatives. Aquesta situació de provisionalitat afecta tres centres de Sant Boi: l’Escola Antoni Gaudí, l’Escola Marianao i l’Escola Sant Boi.

El Ple municipal també ha aprovat una proposta d’acord que manifesta el rebuig de l’Ajuntament de Sant Boi contra la decisió “unilateral” de la Generalitat de Catalunya d’eliminar una línia d’educació infantil a l’Escola La Parellada el curs vinent. Així mateix, el Consell Escolar Municipal ha aprovat una resolució que expressa la disconformitat amb aquesta decisió.

La proposta municipal sol·licita la convocatòria urgent de la Taula Mixta de Planificació, formada per representants de les dues administracions. D’acord amb un conveni signat l’any 2007, aquest organisme és l’encarregat d’analitzar les necessitats d’escolarització del municipi i, en consonància amb aquestes necessitats, plantejar propostes al respecte.

L’acord plenari va comptar amb el suport de tots els grups municipals excepte CiU, que es va abstenir.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here