Aquesta cooperativa de serveis que destina els recursos propis a donar préstecs a projectes d’economia social, va presentar-se oficialment a la comarca, el passat 7 de març

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]e la mà de GATS,  Grup d’associats per al treball social, cultural, comunitari i ambiental, es va presentar al Prat el grup local COOP57 del Baix Llobregat.

COOP57 és una cooperativa de serveis que destina els recursos propis a donar préstecs a projectes d’economia social que promoguin l’ocupació, fomentin el cooperativisme, l’associacionisme i la solidaritat en general, i promoguin la sostenibilitat sobre la base de principis ètics i solidaris.

Els recursos propis de COOP57 provenen de dues fonts principals, les aportacions de les entitats sòcies (cooperatives, associacions, fundacions i altres entitats de l’economia social) i les aportacions dels socis i sòcies col·laboradors (persones físiques que volen que els seus estalvis es gestionin en coherència amb les seves inquietuds ètiques i socials).

Inverteixen en projectes amb un alt contingut social i eviten la paradoxa d’estar defensant principis, causes i valors ètics i solidaris mentre els seus diners poden estar finançant just tot el contrari.

Les persones i les entitats que dipositen els estalvis a COOP57 participen en l’establiment dels principis i criteris d’inversió i en la gestió dels recursos. Gestionen els séus recursos amb criteris democràtics i de transparència.

A la presentació, les persones representants de la cooperativa, van voler deixar clar que COOP57 “no és un banc ni una caixa”, i que el séu objectiu és “convèncer a la societat civil que deixi una part dels séus estalvis per a finançar entitats de l’economia social”.

Amb 450 entitats sòcies, la filosofia de COOP57 defensa que la capacitat de donar crèdit és el que transforma la societat i que el crèdit pot potenciar economia social, a més, també consideren que “el futur és l’economia local i de proximitat” i per això aposten per un funcionament a nivell comarcal.

Aquesta filosofia del “creixement cap a baix” és la base en la que es fonamenta aquesta cooperativa. A diferència de les grans ONG’s i d’altres entitats, COOP57 creix cap a les comarques, coneixent-ne en profunditat el teixit social, i els beneficis socials que se’n desprenen, doncs, es queden al territori, que és qui decideix el destí dels préstecs i dels estalvis.

L’entitat està oberta a la col·laboració amb els ajuntaments, no en forma d’ajudes econòmiques sinó treballant conjuntament amb els ens locals per potenciar l’economia social.

COOP57 no pot oferir serveis a les persones, no poden domiciliar rebuts, nòmines o caixes cooperatives, sinó que fan préstecs que la banca convencional no fa. Només treballa amb les persones com a socis, i per tant, propietaris.

 

Foto titular: Propietat de GATS. Extreta de la pàgina web www.gats.cat

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here