Aquest, equivaldria a l’acomiadament de 56 persones. La direcció també planteja un augment general de la jornada laboral i l’adopció d’una doble escala salarial per a les futures contractacions

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a direcció de Ciments Molins ha informat al comitè d’empresa, sobre la seva intenció d’acomiadar 56 persones, és a dir el 29% de la plantilla  de 191 persones que actualment treballen a la fàbrica baixllobregatina, ubicada a Sant Vicenç dels Horts, però en la que treballen persones d’arreu del Baix Llobregat.

Ciments Molins Industrial ha estat una empresa amb una gran vinculació i compromís entre la plantilla, propietaris/fundadors i entorn. Una empresa emblemàtica i amb gran responsabilitat social i empresarial. Amb la nova construcció de la Línia 6 es consolidava una empresa amb més de 80 anys d´història, una fàbrica pionera a Europa en quant a tecnologia en la producció del ciment i reducció d’efectes contaminants, que segons fonts del comitè “la plantilla desitjava ja que a més, els donava seguretat i estabilitat laboral”.

Però el passat dia 7 de novembre, van ser acomiadadades 4 persones de l’empresa,  “d’una manera tràgica, indiscriminada i traumàtica” segons valorava aleshores el comitè, fet que va significar trencar la pau social i fer un pas cap a l’actual inestabilitat que perceben els treballadors i treballadores i les seves famílies, així com empreses col•laboradores. Aleshores, el comitè denunciava que  no s’havia tingut en compte “cap criteri” a l’hora d’aplicar aquests acomiadaments.

I des d’aleshores, empresa i sindicats negocien la renovació del conveni col·lectiu sense èxit. Des de l’inici de la crisi, més accentuada al sector de la construcció, Ciments Molins, però, ha arribat a la màxima producció de clincker, que majoritàriament ha sigut exportat a altres països. Per tant, el comitè considera injustificable qualsevol mesura de les ja adoptades, o com les que ara proposa la direcció.

El grup cimenter planteja un augment de la jornada laboral per al conjunt de la plantilla, així com implementar una doble escala salarial per als nous contractes, entre d’altres. Els sindicats critiquen les exigències de l’empresa com “un atac frontal als drets dels treballadors i treballadores” i lamenten que l’empresa plantegi un “canvi radical de model” al qual, asseguren, hi faran front amb totes les accions de pressió necessàries.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here