La commemoració del Dia Internacional de la Poesia ha omplert aquest dijous la Biblioteca Francesc Pujols d’aficionats a aquest gènere literari en la 1ª Trobada de Poetes a Martorell

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a 1a Trobada de Poetes, que es va celebrar ahir en motiu del Dia Internacional de la Poesia, ha reunit a Martorell 21 poetes de la localitat i prop d’una vuitantena de persones aficioandes a aquest gènere literari.

Així, durant hora i mitja les persones assistents han escoltat amb atenció i emoció les creacions de cada poeta en breus recitals de tres minuts de durada. Alguns poetes que no hi han pogut assistir a l’acte han fet arribar la seva obra, que ha estat recitada per altres persones. L’acte ha estat conduït per Josep Díaz, conductor del programa setmanal de poesia a Ràdio Martorell Petit munt de lletres.

A més de les creacions pròpies, en la trobada també s’han reconegut tres figures molt importants de la poesia catalana com Joana Raspall i Salvador Espriu en motiu dels cent anys del seu naixement, i a Miquel Martí i Pol, en commemoració del desè aniversari de la seva mort.

L’èxit de la trobada ha fet sorgir la idea de crear un club de poetes a Martorell.

L’èxit de la trobada ha estat destacada per Cristina Dalmau, regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Martorell, que ha assenyalat que  en “els dies previs hem descobert que a Martorell hi ha un gran actiu de persones a qui els agrada la poesia” i que s’ha mostrat gratament sorpresa de “la gran afluència de persones que han assistit a la vetllada, fet pel qual esperem repetir-la l’any vinent”.

En els parlaments, Josefina Canals, tècnica de Cultura de l’Ajuntament, ha destacat que l’assistència a un acte inèdit com aquest és fruit de la consolidació dels Premis Vila de Martorell.

En l’acte han col·laborat un grup de cinc joves intèrprets de l’Escola de Música de Martorell, diversos components del TIM Teatre aficionats a la poesia, i integrants del grup de manualitats La Tramoia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here