La ciutat participa en la commemoració del 75è aniversari dels bombardejos de 1938 sobre la població civil amb l’obertura del refugi antiaeri restaurat i dues exposicions

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]ntre març i desembre de 1938, setze gavanencs van perdre la vida en diversos bombardejos. Gavà era objectiu militar a causa de la fàbrica roca, on es produïen projectils. però les noves tàctiques no discriminaven entre objectius militars i població civil. Per això una de les respostes davant d’aquesta amenaça va ser la construcció de refugis antiaeris.

Gavà s’afegeix als actes commemoratius del 75è aniversari dels bombardejos i ret homenatge a les víctimes i ho fa recuperant el refugi antiaeri de la rambla de Gavà, restaurat perquè es pugui visitar.

Les jornades de portes obertes comencen avui amb l’acte commemoratiu a les 12.00 hores, i després es podrà visitar el refugi de 13 a 14 i de 17 a 20 hores. Demà, l’horari de portes obertes és de de 10 a 14 hores. El proper cap de setmana també hi haurà jornades de portes obertes, el dissabte 30 de març de 10 a 14 i de 17 a 20 hores, i el diumenge 31 de març, de 10 a 14 hores.

L’accès és pel pas soterrani a la cruïlla de la rambla de Salvador Lluch i el carrer de Salamanca.

A més, des d’avui i fins el 5 de maig es podrà visitar al Museu de Gavà (Plaça de Dolor Clua 13 – 14) les exposicions “Catalunya bombardejada” i “Bombardejos a les centrals hidroelèctriques”, produïdes pel Memorial Democràtic.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here