Comencen les jornades de portes obertes al refugi antiaeri de la rambla de Gavà

Comencen les jornades de portes obertes al refugi antiaeri de la rambla de Gavà

La ciutat participa en la commemoració del 75è aniversari dels bombardejos de 1938 sobre la població civil amb l’obertura del refugi antiaeri restaurat i dues exposicions

Entre març i desembre de 1938, setze gavanencs van perdre la vida en diversos bombardejos. Gavà era objectiu militar a causa de la fàbrica roca, on es produïen projectils. però les noves tàctiques no discriminaven entre objectius militars i població civil. Per això una de les respostes davant d’aquesta amenaça va ser la construcció de refugis antiaeris.

Gavà s’afegeix als actes commemoratius del 75è aniversari dels bombardejos i ret homenatge a les víctimes i ho fa recuperant el refugi antiaeri de la rambla de Gavà, restaurat perquè es pugui visitar.

Les jornades de portes obertes comencen avui amb l’acte commemoratiu a les 12.00 hores, i després es podrà visitar el refugi de 13 a 14 i de 17 a 20 hores. Demà, l’horari de portes obertes és de de 10 a 14 hores. El proper cap de setmana també hi haurà jornades de portes obertes, el dissabte 30 de març de 10 a 14 i de 17 a 20 hores, i el diumenge 31 de març, de 10 a 14 hores.

L’accès és pel pas soterrani a la cruïlla de la rambla de Salvador Lluch i el carrer de Salamanca.

A més, des d’avui i fins el 5 de maig es podrà visitar al Museu de Gavà (Plaça de Dolor Clua 13 – 14) les exposicions “Catalunya bombardejada” i “Bombardejos a les centrals hidroelèctriques”, produïdes pel Memorial Democràtic.

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt