La construcció del 4rt institut, una reivindicació de la ciutat baixllobregatina, no està contemplada en els pressupostos per al 2013

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l regidor d’Educació de l’Ajuntament, Santi Barona (CiU), ha demanat una reunió amb la conselleria d’Ensenyament per debatre diferents possibilitats per tal que el projecte de construcció del quart institut a Castelldefels, que estava previst al barri de Granvia Mar (a la zona en què es troben la casa dels Infants Granvia Mar i l’escola Garigot), es pugui fer realitat.

“Seguirem insistint a la conselleria per tal que el projecte vagi endavant tal com estava previst”, va assenyalar Barona.

En els darrers dies s’ha conegut que la Generalitat pensa, per diverses raons (entre elles, la baixada de la natalitat que també s’ha produit a Castelldefels), incloure aquest quart institut a les instal·lacions de l’escola Josep Guinovart.

La Coordinadora d’AMPAS de Castelldefels s’hi ha mostrat contrària, i proposa com a alternativa, crear una escola-institut, tot mantenint el projecte actual de l’escola Josep Guinovart, amb continuïtat a l’ESO, treballant conjuntament amb l’equip del quart institut en forma de direcció col·legiada en el seu inici, per arribar amb el temps a una sola direcció amb dues línies. Segons la Coordinadora, aquest model seria molt més atractiu per a les famílies.

El PSC de la localitat dóna suport a aquesta proposta de la Coordinadora d’AMPAS “perquè es mostra constructiva i respectuosa amb els projectes educatius, en tant que el model d’escola-institut proposat permet treballar un projecte educatiu des dels 3 fins als 16 o 18 anys”. Segons el portaveu del Grup municipal Socialista, Joan Sau, “la decisió de la conselleria ni és encertada ni tan sols prudent i s’ha pres sense diàleg”.

La Coordinadora va presentar en el darrer Ple, una moció perquè el Departament d’Ensenyament no porti a terme els seus plans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here