Aquestes jornades solidàries es portaran a terme a Sant Joan Despí durant tot el mes d’abril

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a Comissió de Solidaritat de Sant Joan Despí ha presentat la programació d’una nova edició de les jornades solidàries “Utopies concretes per un món millor”, unes jornades de reflexió al voltant de la solidaritat.

Aquest cicle, que se celebra a la ciutat de forma anual, convida tothom a reflexionar sobre aspectes solidaris centrant-se en dues temàtiques en les quals la ciutadania pot aprofundir a través de diferents activitats que es portaran a terme durant el mes d’abril.

La primera utopia porta com a títol ‘Una altra economia: és possible? L’economia com a mitjà i no com a finalitat’, en la qual es vol posar sobre la taula “iniciatives viables que auguren que un altre món és possible”.

Així, la mostra “Memòria Cooperativa”, de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, que es podrà visitar del 2 al 19 d’abril al Centre Cultural Mercè Rodoreda, proposta un acostament a una economia més solidària amb valors propers a l’anomenada economia del bé comú. Aquesta primera utopia es completarà amb el cafè-col·loqui “Què és l’economia del bé comú?”, amb la participació de Ramon Morata i Andreu Pérez, membres de la Xarxa d’Economia del Bé Comú de Catalunya, que se celebrarà el 10 d’abril a la tarda al Centre Cultural Mercè Rodoreda.

El jovent de la ciutat també tindrà un espai en les jornades solidàries amb el III Festival Utòpics, que acollirà la projecció del curtmetratge “500 milles” i el documental “El món en un plat”, que han elaborat joves dels instituts i dels esplais El Nus i El Tricicle, a més de l’associació Mèlies que promou el projecte col·laboratiu 7è art.

La segona utopia, ‘Mitjans de comunicació: defensa de l’statuts quo o eina de transformació social’, girarà al voltant dels mitjans de comunicació i el seu paper en l’actualitat, on cada vegada és més habitual que surtin alternatives informatives a través d’Internet.

El professor de periodisme polític de la UAB, Xavier Giró, parlarà d’aquesta transformació en una xerrada el 29 d’abril al Centre Cívic Les Planes. L’activitat també comptarà amb la participació de Jorge Debner, director del portal enpositivo.com.

L’exposició Càmares del món, de l’associació Nexes Interculturals de Joves per Europa, que es podrà visitar del 16 al 30 d’abril al vestíbul de la biblioteca Miquel Martí i Pol, tancarà les jornades solidàries de Sant Joan Despí d’aquest 2013.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here