Les precipitacions abundants de febrer i març, han fet avançar els tractaments contra els mosquits de les maresmes a la comarca, principalment al Prat, Viladecans i Santa Coloma de Cervelló, on hi ha moltes zones humides

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]es pluges que van caure a finals del passat mes de febrer i començaments de març, que van arribar fins els 107,3 litres, junt amb les llevantades i l’augment de les temperatures; han obligat a avançar les accions de tractaments a les zones productores de mosquits de les maresmes per part del  Servei de Control de Mosquits, que va haver d’actuar a un total de 21 hectàrees al Prat, Viladecans, Santa Coloma de Cervelló, l’aeroport i la ZAL del port.

Els tractaments van començar el 7 de març i van finalitzar el dia 22, força abans del que és habitual.

Per exemple, l’any passat, no es va començar fins a finals de març  i només es va intervenir en 6,5 hectàrees. En aquesta ocasió, per delimitar les zones i detectar les larves de mosquit, s’han fet un total de 331 prospeccions, de les quals 119 van resultar positives.

Quasi tots els espais on es va actuar, es van mantenir inundats al llarg d’aquest mes a causa de l’elevada pluviositat, que en el cas concret de l’estació del Servei Meteorològic de Catalunya al Prat, va arribar a 159,8 litres. A Begues, que té una espècie de mosquit de zones inundades pròpia, aquest no ha iniciat encara el cicle de reproducció a causa de la climatologia més freda de la zona.

Les escasses pluges de finals de març i primers dies d’abril no han provocat més inundacions dels focus de cria, amb la qual cosa no ha estat necessari fer nous tractaments en els espais inundables, la major part dels quals estan situats en zones naturals.

Cal assenyalar que els tractaments es fan contra les larves de mosquits i per tant, abans de convertir-se en adults picadors, i en coordinació amb el Consorci del Delta. S’utilitza únicament un producte biològic que té com a matèria activa un bacteri que es troba habitualment a la natura.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here