Un centre comercial amb botigues ‘outlet’ crearà un miler de llocs de treball a Viladecans. El centre, que construirà l’empresa especialitzada en el sector, Neinver, ocuparà 25.000 metres quadrats situats a la zona de Ca n’Alemany

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’empresa Neinver construirà un centre comercial amb botigues ‘outlet’ a Viladecans, que crearà mil llocs de treball, segons confirma el Departament de Territori i Sostenibilitat, que ha venut uns terrenys de 25.000 metres quadrats a través de l’Incasòl, situats a la zona de Ca n’Alemany, un espai que encara està per urbanitzar.

Neinver, una empresa amb seu a Madrid que és la segona operadora europea d”outlets’, i que a més d’Espanya, està present a Polònia, Itàlia, Portugal, França i Alemanya, on en conjunt gestiona 14 centres ‘outlet’; invertirà 80 milions d’euros en el nou complex, que es dirà Viladecans The Style Outlets. L’empresa, la conselleria i l’Ajuntament de Viladecans tenen previst presentar aquest projecte econòmic aquest dijous.

La zona en la qual s’aixecarà el nou centre comercial estava en principi reservada per al Parc Aeroespacial i de la Mobilitat de Catalunya, que preveia la construcció d’un ‘clúster’ d’empreses dedicades exclusivament a aquest sector i pretenia aprofitar la proximitat de l’aeroport del Prat per a atreure la ubicació d’activitats empresarials.

L’any passat, l’Ajuntament de Viladecans va aprovar la modificació del Pla General Metropolità (PGM) en el sector de Ca n’Alemany per a permetre la instal·lació d’empreses de tot tipus i fomentar-ne l’activitat econòmica. La modificació es va fer a petició de la Generalitat i afectava als 550.000 metres quadrats de la zona de Ca l’Alemany que encara no s’han urbanitzat.

Felip Puig justifica l”Outlet’ de Viladecans perquè la llicència es va sol·licitar abans del 2011 quan la llei ho permetia

El conseller d’empresa i ocupació afirma que el projecte “avui no forma part del model de desenvolupament comercial del Govern però està dins de la llei”

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, afirma que la construcció d’un centre comercial amb botigues ‘outlet’ a Viladecans no s’adequa al model comercial que defensa l’actual Govern. “Avui no forma part del nostre model però està dins de la llei”.

Puig ho ha dit en la inauguració aquest dimecres del saló Sonimagfoto&Multimedia, després d’explicar a la premsa que el projecte ha estat autoritzat per la Generalitat perquè l’operador, Neinver, va sol·licitar-ne “legítimament” la llicència el 2011, quan des del 2009 estava vigent una excepció consensuada durant l’anterior legislatura que permetia, per a determinats casos, implantar grans establiments comercials fora de la trama urbana consolidada.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here