El cinema, ubicat al centre comercial “Splau!” de la localitat baixllobregatina, va assolir la tercera posició l’any passat després del Kinépolis Madrid i el Kinépolis valencià. Per contra, el cinema Lauren de Viladecans, va tancar les seves portes a principis de mes

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls cinemes Full HD de Cornellà, han aconseguit situar-se com la segona sala de l’estat espanyol amb un nombre més alt d’espectadors.

Ubicats al centre comercial ‘Splau!’ de Cornellà, Full HD va arribar a les 89.000 entrades venudes el març, fent-se amb el segon lloc del podi estatal pel que fa a espectadors i recaptació. El cinema amb més espectadors de l’Estat va ser el Kinépolis Madrid, amb 9.222 butaques i 25 sales.

Els cinemes Full HD del centre comercial baixllobregatí, obriran a partir d’aquest estiu deu noves sales, amb una inversió de quatre milions d’euros, que sumades a les actuals faran un total de 28 sales, fet que el convertirà en el multisala més gran de l’estat

Segons van anunciar al gener passat els responsables de l’establiment, les noves sales, cadascuna amb capacitat per a 50 espectadors, tindran una pantalla gegant lleugerament inclinada sobre el pati de butaques i permetran oferir tota la programació de pel·lícules de Barcelona en versió original, així com continguts alternatius com concerts, òperes clàssiques, futbol i curses.

El responsable dels cinemes Full HD, Pere Sallent, va explicar que adquiriran un espai addicional al centre comercial Splau! en el que instal·laran deu noves sales “amb el que passarà a ser el multisala amb més sales d’Espanya”.

Segons Sallent, l’ampliació permetrà “donar cabuda a un nou tipus de cinema, molt més minoritari, i fer una continuïtat de pel·lícules molt més llarga, amb el que el multisala guanyarà qualitat a més de quantitat”.

L’altra cara de la moneda és el tancament del cinema Lauren de Viladecans. El grup Lauren Films va tancar a principis de mes les deu sales de cinema de Viladecans per la poca assistència de públic. Amb aquest tancament, el municipi es queda sense sales de cinema, després de més de 12 anys; i 9 treballadors, sense feina.

La situació s’havia tornat insostenible i les 10 sales del cinema Lauren de Viladecans, havien arribat a tenir pel·lícules exhibides que ningú mirava. La competència d’altres multicines i sobretot l’obertura fa tres anys, precisament del centre comercial Splau! a Cornellà, amb 18 sales en HD, en va accelerar la fallida.

Les peticions de diversos col·lectius de Viladecans, demanant que es destinés alguna de les sales al visionat de pel·lícules en versió original, un producte que no ofereixen gaires cinemes, per tal de poder fer la competència no només als Full HD de Cornellà, sinó també als diversos multisales ubicats a Gavà, Castelldefels o el Prat; finalment no van cristal·litzar.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here