El consistori va aprovar de manera unitària, un pla de mesures orientades a millorar l’ocupabilitat, la formació i l’emprenedoria de la localitat baixllobregatina. Entre les propostes es troba el projecte primera oportunitat laboral, que subvencionarà la contractació de joves d’entre 18 i 30 anys

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics municipals un pla d’actuació contra l’atur. Amb una durada inicial de 3 anys la iniciativa recull 21 actuacions en línies estratègiques claus per al desenvolupament  econòmic del nostre sistema productiu, així com nous programes per tal de fer front al creixement de l’atur i als efectes de la crisi en l’activitat econòmica de la ciutat.

L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, va assenyalar que “tot i que des de l’àmbit local les competències en aquesta matèria són pràcticament inexistents, hem de sumar tots els esforços que calguin per tirar endavant iniciatives que ajudin a la ciutadania a sortir d’aquesta situació. La ciutat és xarxa bàsica de suport a les persones, especialment en moments difícils”.

Les mesures d’aquest pla se centren en tres eixos: millorar la capacitació professional i les habilitats de les persones; facilitar la generació d’ocupació a través de la intermediació entre oferta i demanda d’ocupació, i afavorir el desenvolupament de l’activitat econòmica a la ciutat.

Les 21 accions previstes s’engloben sota dos grans programes: REACTIVA’T que impusa les polítiques per fomentar l’ocupació,  i REEMPRÈN adreçat a fomentar l’emprenedoria i el desenvolupament local.

Les principals accions del programa Reactiva’t

El Projecte Primera oportunitat laboral, adreçat a joves amb formació d’entre 18 i 30 anys, amb l’objectiu és proporcionar-los una primera experiència professional.

L’Ajuntament incentivarà econòmicament la contractació aportant un màxim de 900 euros mensuals per persona els sis primers mesos a condició que l’empresa els contracti sis mesos més. També s’afavorirà la contractació de persones vulnerables en l’obra pública amb la incorporació de ‘clàusules socials’; es faran dos nous plans d’ocupació amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat subvencionarà la contractació d’aturats de llarga durada. Aquests plans permetran la contractació d’una quarantena de persones.

En el marc del programa Reactiva’t també es preveu arribar a més de 2.000 persones a través de tallers d’eines i habilitats per l’actualització laboral; el programa Ocupa’t (vuit tallers d’orientació per a joves); sessions informatives d’acollida; orientació, inserció laboral i gestió d’ofertes o entrevistes personalitzades. També es realitzaran accions de prospecció empresarial per augmentar i millorar l’accés de les empreses a les ofertes de la Borsa de Treball.

Les principals accions del programa Reemprèn

Mantenir, atreure i potenciar el desenvolupament econòmic a la ciutat són els objectius del programa ‘Reemprèn’.

La pèrdua d’activitat empresarial fa imprescindible que es posin mesures per mantenir l’activitat actual alhora que s’han d’impulsar la recerca d’iniciatives per atreure nous projectes i talent empresarial tant en espais municipals, a través dels tres vivers, o en espais que han quedat buits.

El programa recull accions centrades en la dinamització del teixit empresarial, comercial i en fomentar la cultura emprenedora.

El departament preveu assessorar aquest 2013 un centenar de persones emprenedores; realitzar tres tallers de l’emprenedoria als centres de secundària  i sessions obertes a la població, i fer una campanya de promoció dels centres d’empreses, entre d’altres actuacions.

L’elaboració d’un pla de dinamització de l’espai industrial es complementarà amb la confecció d’un cens de naus i locals buits per tal d’afavorir l’ocupació de noves activitats empresarials. També s’incrementaran les sessions de ‘networking’ i es consolidarà el Fòrum Empresarial com a espai de trobada i de planificació de noves estratègies.

El programa Comerç Despí mantindrà, tot i el context de crisi, apostes comercials com Firadespí, la III Ruta de la tapa de Festa Major i el suport a la campanya de Nadal. També és milloraran els recursos tecnològics amb aplicacions als dispositius mòbils per accedir al directori comercial.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here