Enguany la Festa de la Cirera de Santa Coloma de Cervelló arriba a la vint-i-vuitena edició. Juntament amb els actes tradicionals de la festa, s’estan preparant noves activitats i moltes sorpreses, de cara als propers 24, 25 i 26 de maig

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Cirera és una festa d’arrel tradicional que pretén donar a conèixer el fruit més apreciat del municipi baixllobregatí de Santa Coloma de Cervelló: la cirera.

La festa de la cirera no és només un homenatge al fruit per antonomàsia d’aquesta localitat, és una manera de posar en valor la tasca dels pagesos i pageses, i de reconèixer tota una forma de treballar i viure.

Actualment el Baix Llobregat n’és una de les principals zones productores, i concretament a Santa Coloma de Cervelló s’hi fan les cireres més primerenques.

L’atractiu principal de la festa és la MOSTRA DE LA CIRERA, una exposició que cada any canvia la seva sorprenent decoració, però sempre amb la cirera com a protagonista. El fil temàtic de la Mostra enguany serà el Far West.

Les escenes recrearan ambients propis de l’oest, i les persones que s’hi acostin tindran la sensació d’estar al mig d’un western molt especial.

A més de la visita en horari diürn, des de l’any passat també es pot visitar la Mostra en unes hores concretes de la nit. Les visites nocturnes, però, són especials, ja que el visitant fa el recorregut per la Mostra acompanyat dels protagonistes de l’escenari, una experiència sorprenent que ha estat molt ben valorada per les persones que n’han pogut gaudir.

La festa i el seu MERCAT DE LA CIRERA són una bona oportunitat per comprar aquest fruit tant preuat. S’hi poden comprar 4 classes de cireres que per aquesta època es troben en el seu punt òptim de maduració: la Prime Giant, una cirera molt madura, amb una carn forta i dolça; la Starkin, dolça però amb un punt d’acidesa molt característic, ideal per a macerar amb aiguardent i aconseguir unes delicioses postres; la Van, una cirera que és més grossa que les altres; i la Lapins, per als que els agraden les cireres una mica més verdes.

El mercat de la cirera obre durant tot el cap de setmana, de 10 del matí a 8 del vespre.

En un espai emblemàtic i amb una ambientació especial s’hi podrà trobar el MERCAT PAGÈS, on es podrà gaudir de les propostes gastronòmiques més autèntiques. Productes de la nostra terra elaborats per artesans del país, productes de gran qualitat per a tots els gustos.

A més, també es podrà visitar la FIRA D’ARTESANS I ARTESANES i diverses EXPOSICIONS, participar del folklore popular i gaudir amb la quitxalla de diverses activitats. La música, els espectacles de circ i diversos concursos tradicionals, acompanyaran durant tot el cap de setmana a les persons que visitin Santa Coloma de Cervelló.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here