El XVII Festival de Música Clàssica i Tradicional d’Esplugues presenta un concert de piano a quatre mans

El XVII Festival de Música Clàssica i Tradicional d’Esplugues presenta un concert de piano a quatre mans

Demà 26 d’abril, es podrà escoltar per primera vegada al festival, un piano tocat a quatre mans, les de Mireia Fornells i Joan Miquel Hernández, que formen el Nexus Piano Duo. El concert serà a l’Església de Santa Magdalena a les 21h

El Festival de Música Clàssica i Tradicional arriba a la 17a edició amb unes xifres encoratjadores: més de 100 concerts i un total de 17.000 assistents, aproximadament, des que els Amics de la Música de Santa Magdalena van engegar la proposta el 1997. Des de l’abril i fins al juliol, l’església de Santa Magdalena acull els divendres al vespre sis concerts que combinen la varietat de formats (música instrumental, coral o vocal) i d’autors d’èpoques diferents.

El festival, a més, va arrencar amb l’anunci de dues novetats. La primera va ser el el 5 d’abril, amb l’original proposta dels Black and White Spirituals Trio, que van improvitzar sobre la música espiritual afroamericana i europea aportant un toc de jazz. El conjunt, format per la soprano Maria Teresa Vert, el guitarrista Erwyn Seerutton i el pianista elèctric Daniel García, va versionar compositors americans, com L. Bernstein, autor de West Side Story, i europeus.

El segon concert, el de demà 26 d’abril, és innovador pel seu format. Per primera vegada al festival podrà escoltar-se un piano tocat a quatre mans, les de Mireia Fornells i Joan Miquel Hernández, que formen el Nexus Piano Duo.

La parella d’Arenys de Mar compta amb una àmplia activitat concertística que els ha dut a actuar a sales com l’Auditori o el Palau de la Música. I ara, a Santa Magdalena. Per a l’ocasió interpretaran peces de F. Schubert, M. Ravel o J. Brahms, entre d’altres.

L’entrada serà gratuïta per a socis i un acompanyant. Per a la resta, es demanarà una col·laboració de 5 euros.

Completaran el cicle les actuacions de l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48 (10 de maig); el cor Cambra 16 Ensemble Vocal (31 de maig); el quintet Dianthus Ensemble (7 de juny); i la cloenda del festival, que tindrà un toc sardanístic de la mà de la Cobla Ciutat de Girona (5 de juliol).

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt