Demà 26 d’abril, es podrà escoltar per primera vegada al festival, un piano tocat a quatre mans, les de Mireia Fornells i Joan Miquel Hernández, que formen el Nexus Piano Duo. El concert serà a l’Església de Santa Magdalena a les 21h

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Festival de Música Clàssica i Tradicional arriba a la 17a edició amb unes xifres encoratjadores: més de 100 concerts i un total de 17.000 assistents, aproximadament, des que els Amics de la Música de Santa Magdalena van engegar la proposta el 1997. Des de l’abril i fins al juliol, l’església de Santa Magdalena acull els divendres al vespre sis concerts que combinen la varietat de formats (música instrumental, coral o vocal) i d’autors d’èpoques diferents.

El festival, a més, va arrencar amb l’anunci de dues novetats. La primera va ser el el 5 d’abril, amb l’original proposta dels Black and White Spirituals Trio, que van improvitzar sobre la música espiritual afroamericana i europea aportant un toc de jazz. El conjunt, format per la soprano Maria Teresa Vert, el guitarrista Erwyn Seerutton i el pianista elèctric Daniel García, va versionar compositors americans, com L. Bernstein, autor de West Side Story, i europeus.

El segon concert, el de demà 26 d’abril, és innovador pel seu format. Per primera vegada al festival podrà escoltar-se un piano tocat a quatre mans, les de Mireia Fornells i Joan Miquel Hernández, que formen el Nexus Piano Duo.

La parella d’Arenys de Mar compta amb una àmplia activitat concertística que els ha dut a actuar a sales com l’Auditori o el Palau de la Música. I ara, a Santa Magdalena. Per a l’ocasió interpretaran peces de F. Schubert, M. Ravel o J. Brahms, entre d’altres.

L’entrada serà gratuïta per a socis i un acompanyant. Per a la resta, es demanarà una col·laboració de 5 euros.

Completaran el cicle les actuacions de l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48 (10 de maig); el cor Cambra 16 Ensemble Vocal (31 de maig); el quintet Dianthus Ensemble (7 de juny); i la cloenda del festival, que tindrà un toc sardanístic de la mà de la Cobla Ciutat de Girona (5 de juliol).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here