Mig segle i 35 botigues obertes són paraules majors per a un negoci familiar com el dels Querol, fundadors i propietaris d’una de les cadenes de sabateries amb més presència a la ciutat de Barcelona. Des de fa uns anys, van arribar al Baix Llobregat, on ara disposen d’establiments a Castelldefels, Cornellà, Gavà, Sant Boi i Viladecans

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]er celebrar aquesta efemèride, han editat un petit tríptic d’homenatge que reparteixen entre la clientela, i que repassa el camí que ara fa cinquanta anys van començar Miguel Querol i Carmen Velilla.

El 13 d’abril de 1963, al carrer de la Font d’en Canyelles, al districte barceloní de Nou Barris, s’obria la primera de les botigues que comercialitzaria amb el cognom de Miguel Querol, un jove emprenedor que havia arribat a Barcelona l’any 1958. Va deixar el seu poble, La Fresneda (Terol), cercant un futur amb més oportunitats de les que veia en l’entorn rural en el que va néixer.

Amb 22 anys, Miguel Querol va començar treballant d’aprenent en una sabateria del carrer de Sants on del seu amo, Antonio Camps, va aprendre l’ofici de venedor de sabates. De tal manera va ser així que el darrer any de treballar en aquella botiga, ja es va veure amb coratge per obrir la seva pròpia sabateria.

En cinc anys ja va obrir la segona, i vuit anys més tard la tercera. La del carrer Pelai va arribar l’any 94 i les de Reus i Girona, al 2007. Madrid i Saragossa també tenen una sabateria Querol des del 2008.

El negoci dels Querol ha estat dos cops premiat per l’Associació de Botiguers i Comerciants de Catalunya. Són reconeixements a l’esperit emprenedor de Miguel Querol, que avui ja ha deixat pas a la segona i tercera generació de la família, al capdavant d’una empresa que ha tingut sempre com a valors de referència el compromís, la transparència i la qualitat humana.

Presència al Baix Llobregat

Castelldefels – Centre Comercial L’Ànec Blau

Cornellà – Centre Comercial Splau!

Gavà  – Centre Comercial Barnasud (Outlet)

Sant Boi – Centre Comercial Alcampo

Viladecans – Centre Comercial Vila Marina

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here