Sabíeu que la novel·la rosa neix a Anglaterra a mitjan segle XVIII, que Josep Maria Folch i Torres va ser el primer autor català del gènere o que les històries d’amor representen el 7% del mercat editorial mundial? Aquestes i altres curiositats són les que explica aquesta exposició, a la Biblioteca Les Voltes de Sant Vicenç

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’exposició, produïda per l’Àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona i l’Obra Social d’Unnim, fa un recorregut per l’evolució del gènere des del seu precedent més reconegut, la novel·la “Pamela” de Samuel Richardson el 1740, fins a Bridget Jones i les heroïnes de “Sexe a Nova York”.

S’atura en les més famoses novel·les del segle XIX, com els títols clàssics de Jane Austen i les germanes Brontë, i fa esment de l’evolució del gènere a Espanya, tot parant atenció a Corín Tellado, que va publicar més de 4.000 títols i va vendre milions d’exemplars a tot el món.

La mostra també dedica un apartat als títols més rellevants del gènere en català, amb Folch i Torres i Clovis Eimeric al capdavant.

L’exposició estarà a Sant Vicenç dels Horts fins al 18 de maig i després continuarà la seva itinerància per altres biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

 

Foto titular: Arxiu de la Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here