Gavà celebra, aquest cap de setmana, la tradicional Fira d’Espàrrecs, una de les mostres comercials i agrícoles amb més història i solera de la comarca que aquest 2013 compleix ja 60 anys. Avui arrenca aquesta seixantena edició del certamen, que presenta activitats diverses, expositors comercials i l’esperada mostra de paneres

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a mostra manté els canvis d’estructura i format instaurats l’any passat i que es tradueixen principalment en la instal·lació de la mostra agrícola en el pavelló Jacme March. A partir d’aquí, emprant la part del darrere del recinte i la part de l’escola Jacme March la fira continua pels carrers de Martí l’Humà Sant Pere fins la plaça Balmes, que esdevé l’altre punt neuràlgic del certamen.

En total el recinte ocupa al voltant de 20.000 metres quadrats.

(més informacio sobre el recinte firal i les diferents mostres)

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha convidat tothom “a participar d’aquest esdeveniment tan nostre, on tradició i modernitat es donen la mà, i que tot i els moments de dificultat econòmica que tots travessem volem continuar ajustant, en la mesura del possible, el pressupost”.

Per tal de mantenir el conreu de l’espàrrec i la tradició agrícola, el consistori gavanenc i la Cooperativa Agropecuària, van signar un conveni que ha permès, segons l’alcalde, “una implicació més gran de la pagesia gavanenca en l’organització de la Fira”.

Durant aquests dies, entre els carrers de Sant Pere i Martí l’Humà, es podrà veure una recreació dels camps agrícoles. Diverses escenificacions mostraran, de manera didàctica i participativa, com es cultiven els espàrrecs i com es manaven.

La Fira oferirà també l’oportunitat de conèixer diversos oficis artesans dedicats a guarniments i productes lligats al camp i al món de la pagesia, a la Mostra d’Oficis.

La plaça de Jaume Balmes donarà cabuda a la mostra comercial. Comerciants, empresaris i restauradors donaran a conèixer el seu negoci.

També hi haurà parades dedicades a la venda de productes artesans del sector de l’alimentació, la bijuteria i equipament de la llar, entre d’altres.

La Fira dóna a conèixer també  l’oferta gastronòmica de la ciutat, per mitjà de la promoció “La Quinzena de l’Espàrrec”. Fins el 5 de maig, els restaurants de la ciutat adherits a la promoció gastronòmica ofereixen un menú, plat o tapa especial que incorpora espàrrecs. Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Agrupació de Restauradors de Gavà i la Diputació i està patrocinada per Tectram Enginyers (més informació)

Durant els dies de Fira, l’Agrupació de Restauradors organitza, al carrer Martí l’Humà, l’Espai Gastronòmic. El preu del tiquet de degustació és de 5 euros i ofereix: un vermut o còctel, una degustació de menjar i una beguda a triar entre refresc, aigua, vi o cava. El tiquet de 10 euros inclou un vermut o còctel, dues degustacions de menjar, tres begudes i unes postres.

Els més petits podran aprendre a manar espàrrecs i fer paneres de llavors, fer activitats plàstiques o cuinar en els tallers organitzats per a ells. Les activitats infantils s’ubicaran al pati de darrera l’escola Jacme March on tindran lloc les cercaviles de verdures.

Si vols veure l’agenda complerta, consulta:

Divendres 26

Dissabte 27

Diumenge 28

La Fira comercial de Gavà acull per primera vegada al Baix Llobregat, les VamCats, les vambes independentistes de Catalunya

Josep Soldevila i Guillem Soldevila, pare i fill respectivament, varen crear el mes d’agost del 2012 les primeres vambes independentistes de Catalunya, que serana una gingueta de la Fira d’Espàrrecs de Gavà durnt aquest cap de setmana. Una bona oportunitat per a aquelles persones que vulguin comprar-les, ja que no disposen d’establiments al Baix Llobregat.

Pel que fa a les vambes independentistes “clàssiques”, la marca disposa de 5 models per a home i dona, disponibles del número 36 al 50 i  que reben el nom dels municipis: Vic, Tavertet, Ulldeter i Camprodon. Per a la mainada hi ha dos models: Vic Petit i Tavertet Vic. Des del mes de març, a més, VamCats ha presentat un nova col·leccio amb més de 15 nous models, com les VamFlags, inpirades en les banderes catalana i vasca.

El mateix Josep Soldevila, ens explica les característiques de les VamCats: “ Les vambes VamCats són originals i unisex. L’exterior és tot de pell combinada amb serratge a la puntera, la talonera i l’empeny. La planta és dentada de cautxú. I l’estelada és brodada amb napa a les dues bandes. Folre interior 100 % de pell.” I en Guillem, creador de les VamCats conjuntament amb el seu pare, destaca:  “ No hem volgut fer un producte “ souvenir” de la Diada, les hem volgut fer amb 100% de qualitat. Per això, la gent hi trobarà una col•lecció amb 29  models de vambes diferents, i no pas un model. Volíem fer la feina ben feta, i crec que ho hem aconseguit. No volíem fer una unes vambes testimonials, sinó posicionar la marca més enllà de l’11 de Setembre”.

L’èxit de les VamCats ha traspassat les fronteres. Hi han hagut comandes gràcies a internet, fetes des de Nova York, Anglaterra, França, Suècia o Xile, entre d’altres.

Fins i tot, han acaparat l’atenció de mitjans de comunicació internacionals, com han estat la TV d’Ucraïna i la TV de Suïssa, amb reportatges de més de mitja hora de durada.

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here