Mas va presidir ahir la presentació dels actes que serviran per commemorar l’efemèride 1714-2014. A partir del mes de setembre d’enguany, podrem gaudir de rutes pels escenaris de la Guerra de Successió, exposicions i debat, amb una clar voluntat de parlar del futur de Catalunya, i de projecció internacional

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l president de la Generalitat, Artur Mas, va presidir ahir els actes de presentació de la Commemoració del Tricentenari dels fets del 1714, que van tenir lloc al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

L’any que ve farà 300 anys que Catalunya va perdre la seva sobirania i amb ella les institucions, com les Corts, la Generalitat i el Consell de Cent; la justícia, la capacitat d’encunyar moneda o d’organitzar la seva autodefensa militar.

En l’acte, també hi van participar diversos alcaldes com el de Barcelona, Moià, o La Seu d’Urgell. La localitat representant del Baix Llobregat va ser Sant Boi, en la figura del seu alcalde, Jaume Bosch.

El Tricentenari 1714-2014 es commemorarà amb la mirada posada en el futur de Catalunya i vocació pedagògica Rutes pels escenaris de la Guerra de Successió, exposicions, debat i projecció internacional conformen el programa que s’ha presentat

La comemoració s’iniciarà ja aquest proper setembre i tindrà tot un any d’actes públics, rutes pels escenaris de la Guerra de Successió, exposicions, xerrades, debats i esdeveniments en record de la caiguda que va fer caure les institucions i els drets de Catalunya tres segles enrere.

Tant els comissaris del Tricentenari per part de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, Miquel Calçada i Toni Soler, com els alcaldes que van intervenir a l’acte d’ahir, van concidi a destacar la necessitat de vincular la commemoració, amb el procés obert pel dret a decidir i el futur polític de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here