La Fira de l’Espàrrec va celebrar aquest cap de setmana el seu 60è aniversari. Dissabte a les 11h, les autoritats van inaugurar la fira, tallant la cinta de l’entrada de la mostra agrícola de Gavà; on la verdura es convertia en art, en totes les paneres artístiques i quadres de llavors

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]n drac de Sant Jordi de pell de kiwi, un cocodril de carxofes, una folklòrica d’albergínies o un personatge dels ‘Simpsons’ fet amb pells de llimona. Van ser algunes de les espectaculars composicions del concurs de paneres artístiques de La Fira de d’Espàrrecs de Gavà, la mostra agrícola per excel·lència del municipi.

El que l’any 1932 va començar com una simple competició entre pagesos per veure qui tenia els millors espàrrecs de la comarca, s’ha convertit en la major mostra d’art amb verdures. A més de les paneres artístiques, també entren a concurs les paneres de llavors, les paneres de productes del camp i els tradicionals lots d’espàrrecs. La Fira va celebrar cap de setmana el seu 60è aniversari.

La mostra agrícola, doncs, continua essent l’ànima de la Fira d’Espàrrecs.

Les persones visitants van poder comprovar de primera mà,  la qualitat de l’espàrrec de Gavà i dels productes de l’horta gavanenca, així com la capacitat creativa de la pagesia local.

Pel que fa al concurs, es van mantenir les quatre categories a concurs: lots d’espàrrecs, paneres de verdures o de productes del camp, paneres artístiques i paneres de llavors. Per participar, l’únic requisit indispensable era que l’espàrrec de Gavà fos present en les diferents composicions. Aquí n’hi ha algunes:

1r premi paneres de productes del camp

 

 

1r premi creacions artístiques amb llavors

 

1r premi paneres artístiques

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here