La Comissió contra les Retallades en Educació del Prat ha organitzat una diada familiar, que té com a objectiu reivindicar el dret dels nens i nenes a tenir una educació pública de qualitat i protestar contra les retallades que està patint actualment

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]ota els lemes NO SÓN NOMÉS RETALLADES, ÉS UN CANVI DE MODEL QUE POSA EN PERILL L’ESCOLA PÚBLICA! i ELS NOSTRES INFANTS SÓN LA NOSTRA PRIORITAT I LLUITAR PER AL SEU DRET A L’EDUCACIÓ ÉS EL NOSTRE DEURE!, la Comissió contra les Retallades en Educació d’aquesta ciutat baixllobregatina, ha preparat un 1 de maig molt reivindicatiu, en defensa de l’escola pública.

Serà una jornada plena d’activitats: cercavila de les colles de capgrossos i gegants de la ciutat, activitats infantils, estands informatius, actuacions musicals i un flashmob contra les retalladles. També hi haurà la lectura d’un manifest on es recullen les demandes de la comunitat eduactiva pratenca.

En el manifest, les persones sotassignants expliquen que estan preocupades per l’educació dels infants, joves i adults de l’escola pública. Són pares i mares, avis i àvies, educadors i educadores, personal docent i administratiu, alumnat, en definitiva, les persones que formen part de la comunitat educativa i que construeixen conjuntament amb ells la societat.

Mitjanánt aquest manifest volen expressar el seu total desacord i rebuig davant la política de retallades que han engegat els Governs de CIU i del PP i que “amenaça amb destruir completament el model d’escola pública integradora, laica, solidària i de qualitat que volem i a la qual els nostres infants tenen dret”.

“En un moment de crisi econòmica com el que vivim, retallar en educació significa augmentar la ruptura social, retallar la igualtat d’oportunitats per a tothom i deixar de banda el nostre futur. Perquè el futur de la nostra societat estarà en mans d’aquests infants a qui, avui, no es considera mereixedors d’una educació que els ajudi a créixer i a desenvolupar-se com a ciutadans i ciutadanes de ple dret”, sentencia l’escrit.

Amb aquest manifest demanen el suport de totes aquelles persones i col·lectius que lluiten per una escola pública de qualitat i que creuen que l’educació és prou seriosa com perquè no s’hagi de retallar, i fan les següents demandes:

− Demanen la substitució del personal docent des del primer dia, per baixa laboral, i que els nostres infants no hagin d’esperar fins a 11 dies per continuar les classes amb normalitat.

− Demanen que la contractació del professorat de l’escola pública els permeti preparar les classes i exercir la seva feina amb professionalitat.

− Demanen que hi hagi suficients docents de suport per poder garantir una atenció a la diversitat, que sigui suficient i de qualitat.

− Demanen que els nostres infants puguin fer sortides culturals i colònies que considerem importants per a la seva educació, que no es podran dur a terme si no hi ha prou docents als centres.

− Demanen que els infants que ho necessitin puguin mantenir les beques de menjador i de material escolar, que es fan cada cop més necessàries per a moltes famílies.

− Demanen que es retornin les subvencions per a les activitats extraescolars i culturals que organitzen les escoles i les AMPA. Comissió contra les Retallades en Educació del Prat de Llobregat. Abril 2013

− Creuenm que la formació postobligatòria no és un luxe i per tant demanem que es revisi l’augment de les taxes universitàries i de Formació Professional.

− Creuen que l’escola bressol ha de ser reconeguda com una etapa educativa per als infants, i demanem que es restitueixin les subvencions.

− Reivindiquen el paper dels Consells Escolars i de les AMPA com a col·laboradors en l’activitat educativa dels centres, en un model d’escola oberta, participativa, democràtica i integradora.

− Defensen el model actual d’immersió lingüística que durant 30 anys ha demostrat donar resultats satisfactoris i reconeguts internacionalment i que no només és enriquidor per als nostres fills, sinó que facilita la integració, la igualtat i la cohesió social.

− Reclamen la instauració de la sisena hora a primària, que es va eliminar a les escoles públiques, i que crea un seriós greuge comparatiu amb les escoles privades i concertades.

− Rebutgen un model d’escola que intenta adoctrinar els infants en unes determinades creences religioses. L’escola pública és per a tothom i per això volen que sigui un espai obert, laic i integrador, des d’on es respecti el dret de les famílies a mantenir les seves creences en l’espai privat, oferint alternatives reals i de qualitat a l’assignatura de religió que s’imparteix a les aules.

− Rebutgen que s’utilitzin els recursos de tota la ciutadania per a atorgar ajuts i per finançar escoles privades i concertades, majoritàriament religioses i que promouen la segregació d’alumnes per sexes. Consideren que aquesta és una altra manera d’allunyar els infants i joves de la igualtat d’oportunitats que mereixen, augmentant encara més el greuge comparatiu i alimentant la idea que l’ensenyament de qualitat està reservat només a una part de la societat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here