La Passió d’Olesa va cloure l’1 de maig la temporada 2013 amb 600 persones a la platea i unes xifres generals de públic que, si bé no han superat les de la temporada passada, es poden considerar com a positives, sobretot tenint en compte que, amb la crisi econòmica, a la gent cada cop li costa anar més al teatre

gualar xifres li comporta a la Passió, això sí, tenir menys guanys que l’any passat, ja que el fort increment de l’IVA ha estat assumida per l’entitat. La valoració general d’aquesta temporada 2013, malgrat tot, és del tot positiva, tant pel que fa a la implicació dels col·laboradors, com pels resultats damunt l’escenari.

Acabada la temporada de Passió, després de 10 “festes”, una de les preguntes obligades és saber com ha anat l’espectacle pel que fa a públic. Enguany, i a falta de tenir les dades exactes, les xifres són similars a les de l’any passat, segons han destacat la presidenta i el vicepresident de la Passió, Montse Font i Sam Carrique, respectivament. Això sí, cal tenir en compte que l’any passat hi va haver una representació menys, ja que l’1 de maig es va fer l’acte del 25è aniversari del teatre.

Malgrat tot, per a Montse Font, la valoració és molt positiva, sobretot perquè, més enllà de l’assistència de públic, també cal destacar la gran implicació dels col·laboradors.   Que les xifres de públic siguin més o menys les mateixes que l’any passat no vol dir que els ingressos de la Passió aquesta temporada 2013 també siguin els mateixos que el 2013. I és que cal tenir en compte que la forta pujada de l’IVA en el preu de l’entrada dels espectacles, que va passar del 8 al 21%, ha estat assumida per l’entitat, que enguany no ha apujat preus. Per tant, d’entrada, ja hi haurà un 13% menys d’ingressos.

De tota manera, i segons ha destacat el vicepresident de l’entitat, Sam Carrique, la Passió fa anys que està fent una feina de contenció i optimització de recursos i està sanejada econòmicament.   Un dels canvis introduïts enguany en l’espectacle ha estat la incorporació del videoart al pròleg. Per a Sam Carrique ha estat un canvi del qual n’estan satisfets i que obre la porta a altres canvis durant la representació.

La Passió ha viscut aquesta temporada 2013 un moment especialment complicat: l’accident que, va patir un dels actors el passat 29 de març, quan va caure d’una alçada de 4 metres durant l’escena de la resurrecció de Llàtzer. Montse Font ha explicat que el jove evoluciona favorablement, i que aquest ensurt ha demostrat que la Passió és una família que fa pinya en els moments difícils.

A la bona valoració que fa la junta de la Passió d’Olesa de la temporada 2013 s’hi ha de sumar la que fa l’equip de direcció de l’espectacle. Els canvis introduïts enguany en el pròleg encara s’han d’acabar d’ajustar i millorar, però malgrat tot, l’equip de direcció ha acabat la temporada amb molt bon regust de boca i nous reptes de futur.

En l’últim dia de Passió, a més, van comptar amb un espectador-crític de luxe: l’olesà Joan Font, director de Comediants, i per tant, gran coneixedor de la Passió i del món del teatre, que considera que la Passió ha d’aprofitar els grans finals d’escena per allargar-los un pèl i encara subratllar-los més.

En moltes de les consideracions de Joan Font hi van coincidir ahir dos dels membres de l’equip de direcció, Raül Díaz i Xavi Povill, que creuen que hi ha molts aspectes de l’espectacle que s’han d’acabar de potenciar, i d’altres que creuen que s’ha d’acabar de millorar. Díaz i Povill també aposten per un ambiciós repte de futur: escurçar la durada de La Passió en ben bé tres quarts d’hora menys, una aposta que, asseguren, té el suport dels col·laboradors.

La valoració de com ha anat la temporada 2013 a nivell d’espectacle és molt bona. Raül Díaz ha destacat que els canvis al pròleg encara s’han d’acabar d’ajustar, però que la valoració és positiva. Tècnicament, per tant, bons resultats a nivell tècnic. Ara bé, la part d’actors, ha dit, “és millorable”. En aquest sentit, Xavier Povill hi ha afegit que potser el que fa falta és que la majoria dels actors tinguin una certa formació tècnica, formació que sí que tenen aquells que s’hi dediquen professionalment.

Els directors també són de l’opinió que cal aprofitar els grans finals d’escena per allargar-los un pèl i encara subratllar-los més. Díaz i Povill han destacat que les escenes van ser escrites per a representar-se d’aquesta manera, i per tant, a l’espectacle “no se li ha d’anar en contra”.   Un dels grans reptes, però, és el d’escurçar l’espectacle, objectiu que, si fa uns anys tenia més detractors que defensors, ara ja és quelcom en el que hi està d’acord l’equip de direcció i la majoria de col·laboradors.

Sobre aquesta qüestió, Xavier Povill ha reiterat que la Passió ha arribar a ser el que és perquè s’ha anat adaptant als nous temps, i ara s’ha d’adaptar el que demana la ciutadania.

Ara, aquest cap de setmana, la gent de passió, té una nova cita: el dinar de germanor de final de temporada en que es coneixeran els guanyadors del concurs de curtmetratges d’enguany i d’un joc sobre els coneixements de La Passió en que hi podran participar tots els assistents.

 

Font: Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat  

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here