Les joventuts de Convergència van fer enlairar ahir 1714 globus, que de manera simbólica van formar una estelada, per denunciar “l’ofec al que sotmet l’Estat espanyol a Catalunya”, en el marc de la campanya “Jo, Catalunya”. En aquest escenari el vicesecretari de Coordinació Institucional del partit, Lluís Corominas, va voler respondre a les declaracions del coordinador nacional d’Iniciativa, Joan Herrera

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) va celebrar el seu Consell Nacional al Foment  de Molins de Rei, un fet simbòlic, ja que fa poques setmanes que Joan Ramon Casals (CiU) va assumir l’alcaldia de la localitat baixllobregatina, substituint a l’anterior alcalde -Xavi Paz (PSC)-, tal com establia el seu acord de govern.

Un alcalde, que a més es declara obertament independentista, fet que sintonitza molt amb la sensibilitat nacional de la JNC, i que a més va declarar ahir que l'”any 2014 serà l’any de la independència de Catalunya”. També va remarcar que “en plena crisi econòmica, la gent ens ha donat la seva confiança. I per això, ara més que mai hem de saber estar al costat de la gent, i ho fem des dels Ajuntaments, des de la proximitat amb els nostres veïns, amics i família”.

“En Joan Herrera pot dir això perquè no està al Govern”

És el que va respondre el vicesecretari de Coordinació Institucional de Convergència, Lluís Corominas, a les declaracions del coordinador nacional d’Iniciativa, Joan Herrera, on reclamava a l’executiu de Mas que “se salti la legalitat” i aprovi uns pressupostos sense acatar les exigències de dèficit de l’Estat.

Joan Herrera, va reclamar al Govern que incompleixi la llei i aprovi uns pressupostos sense acatar les exigències de Madrid i Brussel·les. “És ara que ens hem de saltar la legalitat, que pot ser legal però és immoral i inacceptable”, va defensar en referència a l’austeritat i als sostres de dèficit.

Aquestes paraules d’Herrera, també van generar la reacció del líder d’ERC i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, que va celebrar aquestes declaracions i va donar la “benvinguda a tothom que se n’adona d’això que fa mesos que anem explicant

Corominas també va declarar que considerava “correcte” propostes com la del PSC d’incloure el finançament autonòmic en una reforma federal de la Constitució.

Ho va dir després del Consell Nacional de la JNC, on va participar en l’enlairament de 1.714 globus en el marc de la campanya “Jo, Catalunya”.

Per la seva banda, la presidenta de la JNC, Marta Pascal, va indicar que “sense l’asfíxia econòmica a la que ens sotmet l’Estat Espanyol, no només no hauríem de fer retallades, sinó que podríem blindar un estat del benestar potent i generar riquesa i llocs de treball”.

“Demanem formalment al president de la Generalitat, Artur Mas, que es planti davant l’exigència de l’Estat espanyol d’asfixiar més al nostre país, a nivell financer, però també social, econòmic, exterior i cultural”, va afegir.

Pascal va reclamar un “gran acord entre tots els partits per, plegats, plantar-nos davant de l’Estat espanyol i exigir un objectiu de dèficit coherent amb la capacitat de generació de riquesa que té Catalunya”.

El Consell Nacional de la JNC va aprobar una proposta de resolució en la qual insta a tots els consistoris de Catalunya a ingressar les seves recaptacions a l’Agència Tributària de Catalunya, quan aquesta conti amb els instruments que ho facin possible.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here