L’equipament és la peça principal de la xarxa d’equipaments per a la sostenibilitat, que es va inaugurar aquest dissabte. Les espectaculars vistes des de l’ermita, l’han convertit en el lloc ideal per acollir aquest centre d’observació i interpretació del paisatge

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quest dissabte, es va inaugurar el Centre d’Interpretació del Paisatge de l’Ermita de Sant Ramon. L’Ajuntament de la localitat baixllobregatina ha remodelat l’emblemàtic edifici del cim del Montbaig per acollir aquest equipament públic, peça principal de la Xarxa d’Equipaments d’Educació per a la Sostenibilitat i punt de referència de l’Anell Verd de Sant Boi.

L’acte d’inauguració va començar a les onze del matí i va comptar amb la presència de l’alcalde, Jaume Bosch i el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera.

L’ermita és el punt culminant del cim, un mirador singular amb excepcionals vistes que s’extenen fins a més enllà de l’àrea metropolitana de Barcelona. Per aquest motiu, és un lloc ideal per allotjar un centre d’observació, estudi, reflexió i gaudi del paisatge.

Aquest nou centre constituirà un referent per a les muntanyes del Baix Llobregat.

Visites participatives i interactives

El Centre d’Interpretació del Paisatge s’adreça a diferents públics (ciutadania de Sant Boi i visitants d’altres municipis, centres educatius i associacions). L’equipament es va obrir al públic aquest diumenge, i restarà obert a partir d’ara (de dilluns a dissabte, de 10 a 13 hores; els diumenges, de 10 a 14 hores). El curs vinent es durà a terme una programació d’activitats per a escoles i instituts.

Els materials de l’exposició s’han dissenyat per facilitar visites participatives i interactives. Hi ha, entre altres elements, una imatge gegant de Sant Ramon formada per fotos del paisatge preses per persones de la ciutat; un mòdul de calaixeres amb efectes de llum, so, tacte i fragàncies; una gran maqueta de tot el paisatge visible des de l’ermita i un videomur amb pantalles que projectaran entrevistes a visitants del centre.

Xarxa d’equipaments d’educació per a la sostenibilitat

El Centre d’Interpretació del Paisatge de l’Ermita de Sant Ramon és el segon equipament que entra en servei dels quatre previstos a la Xarxa d’Equipaments d’Educació per a la Sostenibilitat de Sant Boi.

El primer va ser el Centre d’Educació Ambiental i Estudi dels Residus de la Masia Torre de la Vila. Els altres dos, l’Aula de Natura-Casa de Colònies de Can Palòs i el Centre d’Interpretació del Riu de la Masia Can Julià, s’inauguraran també pròximament.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here