Regidors i regidores del Baix Llobregat dels àmbits de la seguretat i protecció civil, de la cultura de l’esport i de la promoció econòmica al carrer, i els tècnics responsables d’aquestes àrees, es reuniran a la localitat baixllobregatina

[dropcap color=”#3336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’objectiu de la trobada és posar sobre la taula les figures principals de gestió dels riscos derivats de les manifestacions al carrer o en espais oberts per facilitar la interpretació i l’abast de la reglamentació actual i oferir pautes i procediments per al seu compliment.

En els municipis es realitzen molt freqüentment activitats de caràcter lúdic, festiu, cultural, esportiu i de promoció econòmica en què les zones i espais oberts són les àrees on es desenvolupen i on s’estableix la dinàmica de relació humana, sovint multitudinària, que comporta uns certs riscos i per als quals la normativa actual preveu determinades actuacions pel seu control.

És per això que La Direcció General de Protecció Civil i l’Ajuntament d’Olesa han decidit reunir polítics i tècnics de la comarca en un seminari que tindrà lloc el proper dia 30 de maig a les 10 del matí.

L’obertura de l’acte anirà a càrrec de l’Alcalde d’Olesa, Salvador Prat i la clausura a càrrec del Regidor d’Esports, Pere Oleart.

 En el seminari s’hi tractaran temes com:

 El Pla d’Autoprotecció. Aplicacions al municipi, obligacions i responsabilitats

La Interpretació de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya respecte al tractament de la seguretat d’alguns actes al carrer i en espais oberts. Alternativa al PAU.

El Decret d’ajornament per a la redacció de PAU’s de gestió en l’àmbit municipal.

Les activitats extraordinàries, competències i requisits.

L’Ajuntament d’Olesa, especialment sensibilitzat per la seguretat en els actes i per l’aplicació d’una normativa relativament nova, considera que és del tot necessari aquest tipus d’actes amb polítics i tècnics atès que l’organització d’activitats al carrer, ja sigui per part d ells ajuntaments o de les entitats, és constant.

 

Font: Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here