Dels 3.000 milions de la nova línia de crèdit, 1.000 aniran adreçats a empreses i autònoms que vulguin internacionalitzar el seu negoci. Aquesta línia de finançament se suma a l’anterior, de 2.000 milions, que es va obrir el gener de 2012, i que ha beneficiat 2.500 empreses de tota Catalunya. “La mesura beneficiarà les empreses del Baix Llobregat, que podran fer front a un dels principals esculls per als negocis: l’accés al crèdit”, afirma Valls

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, i el president de “la Caixa” i de CaixaBank, Isidre Fainé, han signat, en el marc de l’acord de col·laboració que mantenen les dues entitats, una nova línia de finançament de 3.000 milions d’euros per al conjunt de les empreses de la Cambra, entre les quals 2.815 són sòcies del Club Cambra al Baix Llobregat, la delegació de la Cambra amb més socis.

La nova línia anirà adreçada, en exclusiva, a les empreses del Club Cambra i beneficiarà a petites, mitjanes i grans empreses, a banda d’autònoms, que d’aquesta manera aconseguiran recursos per a la seva activitat. Dels 3.000 milions d’euros, 1.000 milions aniran específicament adreçats a empreses i autònoms que internacionalitzin el seu negoci.

Aquesta nova línia de finançament se suma a la línia de 2.000 milions oberta el gener de 2012, amb motiu de la creació del Club Cambra, i que es va exhaurir al mes d’octubre del mateix any. D’aquesta línia se n’han beneficiat 2.477 empreses, la majoria de les quals són micro empreses o petites empreses.

Pel que fa a la distribució territorial de les empreses beneficiàries, un 32% estan ubicades a la ciutat de Barcelona i un 41 % a l’àrea metropolitana i província. Del total de les 4.071 operacions que s’han formalitzat dins d’aquesta línia de finançament, el 60% han estat inferiors als 100.000 euros. A més, el 54% de les operacions han estat noves, és a dir, no es tracta de renovacions d’operacions ja existents. La tipologia d’operacions ha estat diversa: el 29% són crèdits, el 34% línies de risc, el 16% préstecs, el 9% renting i el 3% preavals, entre d’altres.

El president de “la Caixa” i de CaixaBank, Isidre Fainé, ha assenyalat que l’ampliació d’aquesta línia de finançament és “una mostra més del recolzament que “la Caixa” dóna a les empreses, dia a dia, permanentment”, i contribueix, d’aquesta manera, a “impulsar el teixit empresarial en un moment d’especial dificultat”.

Per Isidre Fainé, “l’empenta exportadora serà fonamental per sortir de la crisi” i, per aquesta raó, “necessitem empreses valentes, amb innovació i anticipació, que busquin i aprofitin totes les oportunitats que ofereix la situació actual”.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha afegit que “la bona acollida que va tenir la primera línia de finançament ha estat el que ens ha fet plantejar la necessitat d’ampliar-la, aquesta vegada, en tres mil milions”.

“La mesura beneficiarà especialment les empreses del Baix Llobregat que d’aquesta manera podran fer front a un dels principals esculls per als negocis: l’accés al crèdit. Així mateix, els mil milions de més d’aquesta segona línia ajudaran a cobrir la necessitat actual de les empreses de sortir a l’exterior, a la vegada que s’ajusten a un dels puntals que defineixen les cambres de comerç: la internacionalització”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here