Durant aquest cap de semana, les cireres d’alta qualitat s’uneixen a la gastronomia local de Torrelles de Llobregat, durant la cita més emblemàtica d’aquesta ciutat baixllobregatina

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ntre l’1 i 2 de juny arriba la 33a Festa de la Cirera i ho fa amb l’objectiu de promoure la producció de qualitat i de proximitat dels pagesos locals i la gastronomia elaborada amb cireres.

La Festa celebra avui una prèvia, amb el 3r Black Festival: sopar, concerts i discoteca a les 21h al CEM Can Coll.

La mostra de cireres de qualitat, el concurs de cireres, el mercat de pagesos locals o la 6a Ruta Gastronòmica són alguns dels pilars d’aquesta celebració de reconegut prestigi que aquest 2013 es converteix en un espai de reivindicació del futur de la pagesia al Baix Llobregat i de defensa dels productes d’alta qualitat que s’hi produeixen, com és el cas de les cireres.

La Festa de la Cirera s’ha convertit després de 33 anys en la marca de Torrelles de Llobregat, i la seva cita més emblemàtica, així com ho és la fruita que s’hi produeix, la cirera, un producte d’excel•lència i de proximitat.

A més, aquest any la cuina adquireix de nou un paper rellevant a través de la Ruta Gastronòmica, una proposta que s’assenta després de cinc edicions i que reunirà una desena de restauradors locals que incorporen la cirera i la imaginació als seus plats durant els dies de la festa.

Múltiples actes dedicats a la cirera i Torrelles

Des de l’any 1980, un dels primers caps de setmana de juny, Torrelles organitza la Festa de la Cirera que, destinada inicialment a celebrar l’èxit de la collita de cireres, ha esdevingut en una de les festes més importants de l’any al poble.

S’estructura al voltant de tres grans activitats que tenen com a protagonista a la cirera: l’Exposició de Cireres, el Mercat de Cireres -amb més d’una desena de parades de pagesos locals i la venda de productes típics com, per suposat, les cireres de la temporada, amb les seves múltiples varietats i d’alta qualitat-, i el Concurs de Cireres, on competeixen els productors locals.

Tot i que la festa està centrada en la cirera, Torrelles aprofita per donar a conèixer l’artesania de Catalunya mitjançant la Fira d’Artesans i promoure les entitats locals amb la Mostra d’Entitats i la Mostra de Comerços de Torrelles.

Tant les associacions com els comerços tenen un paper clau en l’organització de la festa que compta amb una vintena d’actes, una desena d’exposicions i diversos activitats paral•leles, com la ruta d’aparadors guarnits amb cireres o la passejada pels camps de cirerers.

Durant els dies de la celebració, també es realitzen nombroses activitats culturals i esportives, com la Trobada de Puntaires (des de 1990), a més d’activitats lúdiques i culturals com la cercavila o danses i concerts de música.

Consulta l’agenda d’activitats dia a dia:

Dissabte 1 de juny

Diumenge 2 de juny

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here