Els republicans refermen el seu “compromís amb el comerç de proximitat” en una reunió entre el líder d’ERC i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, i la diputada d’ERC pel Baix Llobregat Anna Simó; amb diverses associacions de comerciants de la zona del delta del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, la portaveu i diputada pel Baix Llobregat, Anna Simó, i els diputats Oriol Amorós i Agnès Russiñol s’han reunit aquesta setmana amb la Confederació de Comerç de Catalunya i diverses xarxes comercials locals -El Carrer de Sant Boi de Llobregat, XECC Castelldefels, Gran Comerç Prat, Xarxa Comercial Viladecans i Unió de Botiguers de Gavà- per tractar la preocupació que crea en el comerç de proximitat el projecte de l’Outlet Style de Viladecans.

En un comunicat de premsa, ERC del Baix Llobregat defensa que “el comerç local del sud de la comarca del Baix Llobregat ja ha hagut de sobreviure a l’amenaça constant de creacions de centres comercials arreu de la C-32, i ara, en un context de crisi que ha ferit greument els nostres models de ciutat, també haurien de fer front a un nou impacte, un greu impacte, l’Outlet Style de Viladecans”.

Els representants del comerç de proximitat han tramès als diputats d’Esquerra la inquietud que aquesta nova amenaça suposa per a ells, que consideren que “els feriria de mort”, i que segons els republicans “amb el tancament de les seves persianes, tancaríem un model de ciutat i vila catalana que ens defineix com a país”.

Després de dues hores de reunió on han detallat totes les preocupacions que els suscita aquest projecte, que suposa canviar l’objecte dels terrenys expropiats d’un parc aeroespacial a un outlet, s’ha arribat a diversos compromisos per part d’Esquerra Republicana:

  • Presentar mocions locals, preguntar al Govern com ha anat tot el procés d’adjudicació de terrenys i saber en quin punt està.
  • Ajudar a les organitzacions comercials a trametre entre la ciutadania la importància del paper que juga el comerç de proximitat a les nostres ciutats.
  • Ttreballar per evitar nous projectes d’aquest tipus, i proposar mesures pal·liatives com un pla de suport al comerç del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here