Govern i ajuntaments uneixen esforços per lluitar contra l’atur i reactivar l’economia d’aquests municipis amb la signatura d’ un protocol de col·laboració per al desenvolupament econòmic i la cohesió social. S’aprofitarà el potencial econòmic que tenen aquestes quatre localitats gràcies la seva connectivitat i proximitat amb infraestructures clau com el Port de Barcelona o l’Aeroport del Prat

Ampliada

El Govern i els ajuntaments de Cornellà, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Gavà  signen un protocol de col·laboració per al desenvolupament econòmic i la cohesió social d’aquests municipis.

La signatura de l’acord es va produïr en el marc d’una reunió al Palau de la Generalitat entre el president Artur Mas i el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, amb els alcaldes de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón; de Sant Boi de Llobregat, Jaume Bosch; de Viladecans, Carles Ruiz, i de Gavà, Joaquim Balsera.

En la compareixença posterior a la reunió, el portaveu Homs va destacar que el Govern posarà a disposició d’aquests municipis “tots els recursos a l’abast” amb el “doble objectiu compartit de la creació d’ocupació i la cohesió social”.

El conseller també va considerar l’acord subscrit un símbol “d’una manera de col·laborar i de prioritzar la lluita contra l’atur al nostre país”. “Es tracta d’un exemple que hem de poder seguir i que deixem obert a altres institucions”, va assegurar.

Segons va explicar Homs, el contingut de l’acord està centrat en quatre grans àmbits: promoció econòmica, per atraure activitat a la zona sense oblidar l’activitat implantada; formació en eixos estratègics per augmentar el grau d’ocupabilitat de les persones; atenció social, per afrontar les situacions d’emergència com a garantia de la cohesió i la integració i, finalment, la col·laboració institucional i l’agilització administrativa per millorar l’atractivitat dels quatre municipis.

En total es duran a terme 45 actuacions concretes, algunes ja en marxa i d’altres que seran iniciatives noves, va detallar el conseller. Una comissió de seguiment mixta Generalitat-Ajuntaments vetllarà pel desenvolupament de l’acord.

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, el va definir com un projecte integral de reactivació econòmica i de cohesió social de la zona delta del Baix Llobregat, que suposa la creació d’una ‘Zona Econòmica Especial’.

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, va obrir la iniciativa a altres territoris.

Seguint aquest enllaç tindreu accés al Protocol de Col·laboració aprovat

 

Foto titular: Extreta de la página web de la Generalitat de Catalunya

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here