El cap de semana passat es va desenvolupar una acampada a l’Escola d’Abrera, per reivindicar la construcció de l’edifici de la nova escola. A més de l’acampada, també es van duur a terme tot un seguit d’activitats, amb l’objectiu de donar a conèixer la greu situació d’aquesta escola abrerenca i conscienciar als partits polítics i al veïnat d’implicar-se en la seva  resolució

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]ares, mares, alumnes i gent solidària van acampar dins les instal•lacions del col•legi amb el que comparteixen espais, l’Ernest Lluch.

Les associacions del poble, com, l’Esplai Voltrerà o l’Associació d’Escacs, i diferents establiments d’Abrera també es van implicar en aquestes jornades reivindicatives programant activitats que van atreure a nens i nenes i van posar el contrapunt més lúdic a una protesta que volia cridar l’atenció sobre la temporalitat i la manca de mitjans i espais mínims requerits per llei, higiene i seguretat que pateixen els alumnes d’aquesta escola que estudien en barracons des de fa ja tres anys.

Una escola que hauria d’estar construïda des de gener de 2012 si la Generalitat de Catalunya no hagués incomplert els seus compromisos i que encara continua sense una data concreta d’inici de les obres.

A l’acampada també es van apropar diputats i diputades de diferents partits, com Anna Simó (ERC), Eva Granados (PSC) i José Antonio Coto (PPC). A tots aquests representants parlamentaris l’AMPA de l’Escola  Abrera se’ls va traslladar, de la mateixa manera que ho van fer amb Joan Mena diputat de d’ICV-EUiA el 20 de maig, els problemes que pateixen i els van transmetre la necessitat d’iniciar les obres de construcció de l’edifici el més aviat possible per no perjudicar la qualitat de l’ensenyament que reben els seus fills i filles.

També van ser presents a l’acampada representants institucionals de l’Ajuntament d’Abrera. Per finalitzar totes les activitats i cloure les jornades es va fer una paella popular en la qual es van aplegar més de 200 persones.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here