La pintora santfeliuenca Maria Antònia Hernàndez i Subirachs inaugura aquest divendres 7 de juny a les 20.00 hores l’exposició ‘Si us sentís, jo emmudiria’. La mostra, que compta amb obra recent basada en l’espai que l’acull, es podrà visitar fins el 30 de juny

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l títol de la mostra ret homenatge a tres personatges que, amb el seu talent i actitud, van iniciar camins de llibertat i reconeixement en moments en què la veu de les dones ocupava un lloc secundari en la societat: les cantants d’òpera Maria Malibran (1808-1836), Pauline Viardot-Garcia (1821-1910) i la pianista i compositora Clara Schumann (1819-1896).

Segurament totes elles van viure en un lloc similar al Palau Falguera i van passejar per uns jardins semblants, en uns temps tan difícils com ho són els actuals, també per a la pintura i les arts.

És des d’aquest angle que Hernàndez Subirachs reivindica la pintura en el sentit generós de la paraula, en un món en què la tecnologia ha revolucionat la vida de les persones, entrant amb força en l’art. Però encara que aquesta sigui una evolució natural, bona i necessària, cal no oblidar l’art primigeni.

L’artista defensa aquesta manera ancestral d’expressar-se, perquè creu que el llenguatge pictòric és inesgotable i està estretament lligat a l’home per la seva immediatesa, proximitat, materialitat i capacitat de comunicar.

“No podem arraconar l’enorme patrimoni que és la pintura, el dibuix i altres arts, que han de ser ben presents en l’educació dels nostres fills a les escoles. Coneixements que van directament lligats al progrés de l’home com a ésser humà i al gaudi de la pròpia vida. Tot això, tenint en compte que els processos creatius que s’inicien amb l’art, s’extrapolaran després a totes les altres disciplines de la vida. No podem permetre’ns oblidar l’art”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here