El passat dijous 30 de maig, des de la Campanya “Salvem les Empreses: la nostra riquesa”, van fer arribar als ajuntaments de l’Hospitalet i el Baix Llobregat una carta demanant mesures concretes per tal de que continuïn endegant accions que beneficiïn al teixit empresarial i que aturin la destrucció d’empreses i llocs de treball

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]a Campanya, que encara no té un any de vida, va demanar el passat mes d’octubre, a tots els ajuntaments de la comarca, que en les noves ordenances dels seus consistoris prenguessin mesures que afavorissin l’ocupabilitat, la mobilitat i l’emprenedoria en forma de bonificacions i deduccions a aquelles empreses noves o ja establertes al territori que necessitessin una empenta per seguir endavant.

Una sol·licitud que va tenir molt bona acollida i bones respostes per part dels ajuntaments, doncs gran part d’aquests la van tenint en compte a les ordenances de l’any en curs.

Veient el panorama econòmic i la necessitat d’una altra empenta, des de “Salvem les Empreses” han enviat una nova petició amb l’esperança que des dels consistoris facin costat a les empreses i impulsin el creixement de l’economia, proposant:

  • Augmentar les facilitats de pagament i l’ajornament del pagament d’impostos i taxes municipals, al menys per les empreses que hagin tingut pèrdues en l’exercici vigent o en l’anterior.
  • Ajuts per la contractació de personal. Els ajuntaments tenen accés a línies d’ajuts i subvencions per la promoció de l’ocupació. Des de “Salvem les Empreses” consideren bàsic que aquests ajuts es destinin sempre que sigui possible a la contractació directa per part de les empreses privades (per exemple, tal com ha fet Gavà), doncs a molts municipis s’estan destinant a plans d’ocupació per contractacions per part del sector públic.
  •  En relació al punt anterior, sol·licitenque els ajuts prioritzin la contractació de joves amb risc d’exclusió social, amb nivells de formació i experiència mínims.
  •  Per últim, suggereixen als consistoris que, si estan d’acord amb les mesures proposades i els objectius de la campanya, reconeguin públicament que les empreses són creadores de riquesa i llocs de treball, mitjançant la signatura d’un manifest.

Més informació de les accions de la Campanya a www.salvemlesempreses.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here