Salvem les Empreses, sol·licita als ajuntaments del Baix Llobregat noves facilitats per les empreses de la comarca

Salvem les Empreses, sol·licita als ajuntaments del Baix Llobregat noves facilitats per les empreses de la comarca

El passat dijous 30 de maig, des de la Campanya “Salvem les Empreses: la nostra riquesa”, van fer arribar als ajuntaments de l’Hospitalet i el Baix Llobregat una carta demanant mesures concretes per tal de que continuïn endegant accions que beneficiïn al teixit empresarial i que aturin la destrucció d’empreses i llocs de treball

Sa Campanya, que encara no té un any de vida, va demanar el passat mes d’octubre, a tots els ajuntaments de la comarca, que en les noves ordenances dels seus consistoris prenguessin mesures que afavorissin l’ocupabilitat, la mobilitat i l’emprenedoria en forma de bonificacions i deduccions a aquelles empreses noves o ja establertes al territori que necessitessin una empenta per seguir endavant.

Una sol·licitud que va tenir molt bona acollida i bones respostes per part dels ajuntaments, doncs gran part d’aquests la van tenint en compte a les ordenances de l’any en curs.

Veient el panorama econòmic i la necessitat d’una altra empenta, des de “Salvem les Empreses” han enviat una nova petició amb l’esperança que des dels consistoris facin costat a les empreses i impulsin el creixement de l’economia, proposant:

  • Augmentar les facilitats de pagament i l’ajornament del pagament d’impostos i taxes municipals, al menys per les empreses que hagin tingut pèrdues en l’exercici vigent o en l’anterior.
  • Ajuts per la contractació de personal. Els ajuntaments tenen accés a línies d’ajuts i subvencions per la promoció de l’ocupació. Des de “Salvem les Empreses” consideren bàsic que aquests ajuts es destinin sempre que sigui possible a la contractació directa per part de les empreses privades (per exemple, tal com ha fet Gavà), doncs a molts municipis s’estan destinant a plans d’ocupació per contractacions per part del sector públic.
  •  En relació al punt anterior, sol·licitenque els ajuts prioritzin la contractació de joves amb risc d’exclusió social, amb nivells de formació i experiència mínims.
  •  Per últim, suggereixen als consistoris que, si estan d’acord amb les mesures proposades i els objectius de la campanya, reconeguin públicament que les empreses són creadores de riquesa i llocs de treball, mitjançant la signatura d’un manifest.

Més informació de les accions de la Campanya a www.salvemlesempreses.com

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt