L’alumnat de 6è de primària de l’escola El Solell de la Palma de Cervelló participarà avui en diversos tallers per conèixer les normes d’higiene postural bàsiques per a les activitats de la vida diària

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questa és una de les activitats educatives que, com cada any, la Diputació de Barcelona ofereix als ajuntaments menors de 15.000 habitants, com a eina de suport per als programes de salut que desenvolupen al seu territori

Aquests tallers sobre higiene postural que la  Diputació, a través de l’Àrea d’Atenció a les Persones, posa a l’abast dels municipis petits, de manera gratuïta, estan adreçats a nens i nenes de cicle superior de primària, a fi de promoure estils de vida saludables i prevenir futurs problemes de molèsties musculars, dolors lumbars o altres patologies.

Una correcta actitud postural és clau per a la bona salut dels infants. Es passen moltes hores asseguts a la classe, de manera que exposen el sistema musculoesquelètic de la seva esquena infantil a alteracions que els poden perjudicar per a la resta de la seva vida, ja que estan en una època de creixement accelerat. Un estat físic saludable suposa, entre altres coses, mantenir una actitud postural correcta en el decurs de la rutina diària.

Els tallers consten d’activitats perquè nens i nenes aprenguin a reforçar els hàbits posturals saludables i incorporin idees pràctiques a través del joc. Així, treballen conceptes com el transport del pes, la flexió de cames, el moviment del cos i els hàbits saludables. Tot a través d’una activitat lúdica i participativa amb diferents proves i jocs, entre els quals hi ha la construcció d’un còmic.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here